Teamcoachen gebeurt over het algemeen offline. Door COVID-19 zijn we massaal genoodzaakt om online te werken. Teamcoachen: kan dat ook online? En zo ja, hoe doe je dat? Hoe creëer je verbinding online? Vragen die mij de afgelopen dagen veelvuldig zijn gesteld.

In dit blog (met video & podcastversie!) leg ik een aantal wetenschappelijke bewezen principes uit die ik altijd inzet in mijn teamcoachsessies. Daarbij maak ik nu een praktische toepassing naar online teamcoaching. Vervolgens geef ik 11 concrete tips zodat jij direct jouw team online kunt coachen.

Het belangrijkste punt dat ik wil maken is dat online teamcoachen niet wezenlijk verschilt van offline teamcoachen. Ook bij online teamcoaching vind ik het belangrijk dat:

  • we beginnen met de vraag van het team;
  • we doelgericht te werk gaan;
  • en we ons realiseren dat teams alleen veranderen als ons gedrag verandert.

Belangrijker dan tools inzetten, vind ik dat wij leiders, consultants en teamcoaches huidige teamdynamieken moeten begrijpen en om vanuit daar de juiste interventies te doen.

Geen quick fixes, maar bewust gedegen stappen zetten die leiden tot duurzame verandering.

De belangrijkste principes die voor mij heilig zijn:

  1. Hanteer als leider of facilitator een strakke structuur in je sessies. De kans is namelijk groot is dat je teams momenteel – in tijden van crisis en grote veranderingen is dit altijd zo – in de vluchtfase (fase 1 van de 4 van groepsontwikkeling) zitten. Hanteer een strakke structuur zodat helder is HOE we overleggen. Zet dus GEEN zoomsessie aan waarbij je mensen een discussie laat voeren zonder dat je de procedure (het HOE) strak begeleidt.
  2. Realiseer je dat er altijd verschillen zijn in een team. Verschillende gedachtes, meningen, gevoelens etc. We zijn het per definitie niet met elkaar eens in de vluchtfase (ook wel afhankelijkheidsfase, flight of M1 genoemd) waar we nu mondiaal inzitten: Er zijn altijd verschillende subgroepen in een systeem. Omarm dit gegeven.
  3. Een belangrijke regel in groepsdynamica is: Als jij iets denkt of voelt, dan ben je nooit de enige. Ook al denk je misschien van wel. Ook al doen mensen wel alsof jij de enige bent.
  4. Groepen en teams kunnen geen grote verschillen integreren en subgroepen verzetten zich tegen andere subgroepen. Probeer teamleden daarom met elkaar te laten praten en laat ze daarbij zo goed mogelijk bij elkaar aansluiten. Ga JA EN-en in plaats van JA-MAAR-en.

Vanuit bovenstaand theoretisch gedachtegoed (uit het systeemdenken, groepsdynamica, teamontwikkeling en psychologie) heb ik 11 concrete en hele praktische tips gehaald die ik dagelijks tijdens mijn online teamcoachsessies inzet.

Floors 11 Tips voor online Teamcoaching ontvangen? 

Klik op de afbeelding of de button hieronder en ontvang mijn nieuwste artikel direct in je mailbox!

Artikel 11 Tips voor Online Teamcoachen van Floor Daver

Artikel 11 Tips voor Online Teamcoachen

Wil je meer feeling krijgen bij alle tips die ik je heb gegeven? Zodat je nog beter begrijpt waarom ik schrijf wat ik schrijf en doe wat ik doe?

Bekijk dan HIER het fragment waar ik over schrijf. Of beluister het via de podcast.

Heb je wat aan mijn content? Dan lees ik dat heel graag terug hieronder in de comments.

Keep up our good work, we zijn nodig, juist nu.

Hartelijke groet,

Floor Daver

Wil je meer met (online) Teamcoaching?  Dat kan op 3 manieren:

  1. Vraag hier mijn nieuwe gratis videoserie 7 Habits van een Teamcoach aan.
  2. Ben jij ervaren leider of senior teamcoach en worstel je NU met online teamvraagstukken? Mail me op post@floordaver.nl en vraag naar de mogelijkheden voor een online teamscan of 1 op 1 leiderschapscoaching.
  3. Op 21 september 2020 start ik met mijn 6 maanden programma Leer Teamcoachen. Meer info vind je hier.

Floor is Organisatiepsycholoog, Teamcoach en (online) Ondernemer. 17 jaar heeft ze gewerkt als leiderschap en communicatietrainer en als executive teamcoach in het bedrijfsleven. De afgelopen 4 jaar heeft ze meer dan 300 leidinggevenden, consultants en coaches opgeleid tot teamcoach. Dat doet ze online, in Nederland en vanaf haar thuisbasis Ibiza. Iedere week inspireert ze meer dan 7000 professionals met haar blogs, vlogs en met dagelijkse posts op social media. Floor is vaste teamcoach en mede-eigenaar van Echt Ierland. Het is Floors missie om meer licht en lucht in teams te brengen. Alleen dan maken we SAMEN de wereld beter en mooier. Ze vindt het geweldig als jij deze missie mee nastreeft. Meer info vind je op www.floordaver.nl.