Zoals je weet heb ik als teamcoach één missie: meer licht brengen in teams. Een missie die meer mensen aanspreekt want er wordt vaak aan mij gevraagd: Floor, hoe kan ik ook teamcoach worden? Mooie vraag en het doet me natuurlijk meteen terugdenken aan mijn eigen begin in dit vak.

Daarom heb ik een aantal tips voor je op een rij gezet:

  1. Bedenk trainingen en workshops. In mijn begindagen was ik nog HR-adviseur en als ik ook maar ergens een training rook, dan pakte ik die kans. Op die manier maakte ik zoveel mogelijk meters.
  2. Benoem, als je aanwezig bent in een overleg of vergadering, wat je ziet gebeuren in het groepsproces. Als ik bijvoorbeeld zag dat mensen erg stil waren en alleen de leidinggevende heel hard aan het werk was, dan benoemde ik dat. Spannend was dat, maar ik deed het wel.
  3. Ga teamcoach trainingen volgen. Mijn allereerste training deed ik bij een gerenommeerde organisatie en ik ben mezelf altijd blijven ontwikkelen. Nog steeds volg ik, voor heel veel geld per jaar, de allerbeste opleidingen in Amerika. Zo houd ik mezelf op het hoogste niveau geschoold. Dat verdien ik en dat verdienen mijn klanten.
  4. Ga het gewoon doen! Bel eens rond in je netwerk en vraag of je bij een teamoverleg mag zitten of, nog gewaagder, zeg dat je teamcoach bent en ga een team coachen. Misschien gratis in het begin, zoals ik ook deed in de eerste fase van mijn carrière, doe wat je kunt om meters te maken en zo meer zelfvertrouwen op te bouwen. Voor je het weet kun je er geld mee verdienen.

Dit zijn een aantal tips die mij in het begin goed op weg hebben geholpen.

Wil jij meer leren teamcoachen? Meer leren over groepsdynamica, teamontwikkeling en het nemen van leiderschap in teams? In mei geef ik weer mijn training: Leer Teamcoachen 90 min live .

Meld je HIER aan, voor slechts €25,- excl btw

Mijn klant Ruben (trainer/ coach) schreef een hele korte reactie over deze training:  “Floor, antwoord op je vraag aangaande de training: ik vond hem erg goed. Ik zou er ook best iets meer voor willen betalen :-

Oftewel, het worden zeer waardevolle 90 minuten.

Ik hoop tot morgenavond!

Groetjes,