Elke coach/trainer/begeleider komt het tegen: weerstand in het team. Als er een of meerdere teamleden het helemaal niet zien zitten om met jou als teamcoach aan de slag te gaan. Hoe ga je daarmee om? Hoe buig je die weerstand om en hoe zorg je dat er geen eindeloze discussies ontstaan? Ik geef je drie tools waarmee je kunt zorgen dat het team zich op elkaar gaat focussen in plaats van op jou

  1. Ga, voor je het traject start, met de opdrachtgever of leidinggevende in gesprek en zorg ervoor dat die heel duidelijk voor ogen heeft waarom het belangrijk is dat jij komt. Vraag de leidinggevende vervolgens om jou, voor aanvang, te introduceren bij het team. Laat hem/haar daarbij de wensen en verlangens heel duidelijk uitspreken.
  2. Laat het team het gesprek met elkaar aangaan. Wat willen ze bereiken of ontwikkelen? Zorg er daarbij voor dat het gesprek niet over jou gaat. Begeleid de groep zodat ze echt met elkáár praten, hier kun je heel mooi procesbegeleidingswerk doen.
  3. Nadat het team met elkaar heeft bepaald waar ze aan willen werken laat ik ze de volgende vraag beantwoorden: willen wij ons samen committeren om aan dit punt, of deze punten, te gaan werken?

Het derde punt is essentieel. Teamcoachen gaat er namelijk niet om dat jij de kar gaat trekken, of dat jij je verantwoordelijk gaat voelen voor het behalen van resultaat. Jij wil als teamcoach dat het team zelf verantwoordelijkheid gaat nemen voor hun eigen ontwikkeling en hun resultaten. En door te vragen of ze zich committeren leg je de verantwoordelijkheid precies waar hij hoort: bij het team. Daarmee voorkom je dat het team met jou in discussie gaat over wat je nu eigenlijk komt doen.

Elke teamcoach maakt het wel een keer mee in zijn of haar carrière en weet: een team dat geen zin heeft in jou is onmogelijk te coachen. Wil je jouw ervaring delen, struggle je hier op dit moment mee of heb je een waardevolle tip? Laat hieronder een comment achter, er is niets zo mooi als leren van elkaar!

Wil jij meer leren teamcoachen? Meer leren over groepsdynamica, teamontwikkeling en het nemen van leiderschap in teams?
In juni gaf ik weer mijn training: Leer Teamcoachen 90 min live .

Meld je HIER aan, voor slechts €25,- excl btw.
Mijn klant Ruben (trainer/ coach) schreef een hele korte reactie over deze training:  “Floor, antwoord op je vraag aangaande de training: ik vond hem erg goed. Ik zou er ook best iets meer voor willen betalen :-
Oftewel, het worden zeer waardevolle 90 minuten.

Én op 27 september start ik weer met mijn programma: Leer Teamcoachen in 6 maanden. EN EARLYBIRDS OPGELET!
Ontvang €500,- bij aanmelding voor 1 juli 2021. Kijk HIER voor meer informatie en meld je aan!
Mijn klant Linda (Organisatie adviseur en trainer) schreef een mooie reactie over mijn Leer Teamcoachen programma: “Omdat ik op zoek was naar verdieping in het werk als teamcoach en de beste tools wil hebben om binnen een groep op te treden heb ik meegedaan aan het programma van Floor: Leer Teamcoachen. Het krachtige programma heeft mij een veel beter beeld gegeven van wat teamcoaching wel en niet is en welke middelen effectief zijn om in te zetten. Floor heeft mij onderwater leren kijken bij een groep. Wat er gebeurt met mensen als ze onderdeel van een team zijn. Hierdoor sta ik zelfverzekerder voor een uitdaging en blijf ik in mijn kracht. De groepen die ik begeleid hebben nu minder ruis op de lijn omdat ik met een rugzak vol interventies ervoor kan zorgen dat het proces bij het team blijft liggen. Ik kan nu teams helpen om stappen te zetten in taakzelfstandigheid.”

Twijfel je of dit programma iets voor jou is?
Vraag dan HIER een gratis adviesgesprek aan! 

Liefs, Floor