Heb jij de neiging om de kar te trekken? Om alle aapjes op jouw schouder te nemen?

Je hebt de overtuiging dat als jij het niet doet, het niet gebeurt. Daarbij neem jij het jezelf kwalijk als de ingezette organisatieverandering niet lukt. Jij hebt jouw werk immers niet goed gedaan. Jouw verantwoordelijkheidsgevoel is huge.

I’ve been there. En ik zie het de teamcoaches die ik opleid ook doen: alles wat er in teams gebeurt, persoonlijk nemen.

Daarom deze reminder voor als je niet burned out wil raken terwijl je met teams werkt:

Jij leidt de groep. Jij faciliteert een proces. Jij begeleidt een structuur. Jij bedenkt vette oefeningen. Maar… het werkelijk in beweging KOMEN en het WILLEN veranderen dat ligt toch echt IN het TEAM.

Daarvoor is het nodig dat jij jouw team volgt en precies de goede interventies doet op het juiste moment. Niet de kar trekken, maar volgen dus. En dan de verantwoordelijkheid voor veranderen laten waar hij hoort: bij het team.

Doe in je interventies alles waardoor mensen zelf verantwoordelijkheid gaan nemen. Hoe?

  1. Doorbreek dat patroon! Als je voelt dat jij de kar aan het trekken bent, maak het dan bespreekbaar en vertel exact wat je verwacht van de teamleden.
  2. Durf nee te zeggen tegen verandertrajecten als je denkt: ‘Ik geloof hier niet in’.
  3. Als je denkt dat je gecenterd bent, dan ga je nog harder centeren. Mijn ervaring is dat het altijd nog een beetje beter kan, zo zie je beter wat er gebeurt in jezelf en om je heen.
  4. Houd oog voor het doel van dit team en wat jouw rol is in dit team.
  5. Lees punt 4 nog een keer en vraag je werkelijk af: zijn de doelen echt helder? En gedraag jij je naar het doel van jouw rol?

Laat je me weten of het lukt?
Zet ‘m op!

Groetjes,

Floor

In maart 2021 start ik weer met een nieuwe ronde van Leer Teamcoachen en Teamcoachen Exclusief (editie NL). Wil jij met mij sparren om te ontdekken of één van mijn programma’s bij jou past?

Boek dan HIER een 1 op 1 gratis adviesgesprek met mij. Ik heb ruimte voor 3 gesprekken per week dus schrijf je snel in. Zit er geen mogelijkheid voor je bij, reply dan op deze mail met een 1 op 1 afspraak verzoek, en ik neem dan asap contact met je op.

Let op: t/m 31 december 2020 ontvang je €500,- vroegboekkorting* op beide programma’s. Wacht dus niet te lang voor het maken van een persoonlijke afspraak met mij. (* mbt Teamcoachen Exclusief: vroegboekkorting alleen geldig voor de eerste 6 aanmeldingen),

Floor is Organisatiepsycholoog, Teamcoach en Ondernemer. 18 jaar heeft ze gewerkt als leiderschap en communicatietrainer en als executive teamcoach in het bedrijfsleven. De afgelopen 4 jaar heeft ze meer dan 300 leidinggevenden, consultants en coaches opgeleid tot teamcoach. Dat doet ze online, in Nederland en vanaf haar thuisbasis Ibiza. Iedere week inspireert ze meer dan 7000 professionals met haar blogs, vlogs en met dagelijkse posts op social media. Floor is vaste teamcoach en mede-eigenaar van Echt Ierland. Het is Floor’s missie om meer licht en lucht in teams te brengen. Alleen dan maken we SAMEN de wereld beter en mooier. Ze vindt het geweldig als jij deze missie mee nastreeft. Meer info vind je op www.floordaver.nl.