We worden moe van zoom meetings. We hebben moeite om de aandacht erbij te houden en de energie vast te houden. Daarom heb ik 6 tips waarmee je als trainer/coach/leider meteen aan de slag kunt gaan in jouw team, om ervoor te zorgen dat er minder energie verloren gaat, de samenwerking beter wordt en je team betere resultaten haalt:

  1. Voel compassie met je team, en met jezelf. Dit zijn rare tijden waarbij je soms moet werken met gillende kinderen of een zoomende partner naast je. Lees nu niet snel door naar het volgende punt, maar neem een moment om die compassie ECHT te voelen. We hebben het allemaal zwaar.
  2. Pak leiderschap over je agenda, block momenten, cancel onnodige meetings, en hou alle nodige meetings zo kort mogelijk. Je wil ook leven en niet alleen maar als een zoombie achter je scherm zitten.
  3. Begin elke groepsmeeting met een incheck moment, om echt even los te komen uit de vorige meeting of uit de drukte van je gezin. Dat kan een minuut stilte zijn, een meditatieoefening of zoals ik altijd doe: mijn center oefening. Kies een manier die in jouw team geen weerstand oproept, en pak hierin echt je leiderschap. DOEN!
  4. Accepteer niet dat de camera’s uitgeschakeld worden. Pak ook daarin je leiderschap. Het is belangrijk om elkaar te kunnen zien, om te kunnen verifiëren wat je hoort, misschien is geluid dempen soms wel handig, maar hou de camera’s aan, contact en verbinding maken is al lastig genoeg op dit moment.
  5. Geef ruimte aan afleiding. Er gebeurt veel op dit moment, naast de achtergrondruis thuis, kun je te maken hebben met ziekte en zorgen. Vraag daarom na het incheck moment of iedereen erbij is met z’n aandacht. Als iemand aangeeft ergens mee te zitten, vraag je kort wat er speelt en vraag dan: hoe voelt dat. Hoe voelt het dat je kinderen ruzie maken of dat je partner ziek boven ligt? Vraag dan aan die persoon om zijn of haar gevoel in te brengen in de groep, zonder erover te praten. Op deze manier wordt de emotie een onderdeel van de groep en draag je de onderstroom met z’n allen. We hoeven alleen maar te ZIJN met wat er is zonder iets te doen of op te lossen. Vraag daarna hoe het is en of iedereen klaar is om aan het werk te gaan.
  6. Creëer een subgroep door te vragen of er anderen zijn die hetzelfde meemaken. Als er vijf handen de lucht ingaan als het gaat om ruziënde kinderen, vraag dan de subgroep elkaar aan te kijken om de emoties en de energie met elkaar te delen. Zo voelt niemand zich alleen en wordt iedereen gesteund door de groep. Daarna kun je aan de slag gaan.

Als leider of coach is het jouw taak om verbinding te maken binnen de groep. Want: hoe meer verbinding, hoe meer energie, en hoe meer energie hoe beter de samenwerking die je nodig hebt om betere resultaten te halen. En dat is uiteindelijk waar we heen willen. Dus lieve trainers/coaches/leiders van teams: intervenieer, probeer en leer!

Ben jij een startende Teamcoach? Dan nodig ik je graag uit op 10 of 18 februari voor mijn online training Leer Teamcoachen 90 min Live. Meld je aan via DEZE LINK. 

Voor de meer senior professional: Teamcoachen Exclusief start op 8 maart. Voor als je beter en vrijer wilt interveniëren in het Hier & Nu. Ik heb nog 1 plek beschikbaar. Plan via deze link een afspraak met me in om te onderzoeken of dit traject bij je past.

Tot binnenkort!

Hartelijke groet,

Floor

Floor is Organisatiepsycholoog, Teamcoach en Ondernemer. 18 jaar heeft ze gewerkt als leiderschap en communicatietrainer en als executive teamcoach in het bedrijfsleven. De afgelopen 4 jaar heeft ze meer dan 300 leidinggevenden, consultants en coaches opgeleid tot teamcoach. Dat doet ze online, in Nederland en vanaf haar thuisbasis Ibiza. Iedere week inspireert ze meer dan 7000 professionals met haar blogs, vlogs en met posts op social media. Floor is vaste teamcoach en mede-eigenaar van Echt Ierland. Het is Floor’s missie om meer licht en lucht in teams te brengen. Alleen dan maken we SAMEN de wereld beter en mooier. Ze vindt het geweldig als jij deze missie mee nastreeft. Meer info vind je op www.floordaver.nl.