Goed plannen is voor mij een dingetje.
Ik ben een optimist die vaak denkt: Oh…dat doe ik wel ‘even’.

Met als gevolg dat ik vaak s’avonds en in het weekend door zit te werken omdat dat ‘even’ iets langer duurde dan gedacht.
De rust en ruimte waar ik zo naar verlang moet ik dan weer ‘even’ uitstellen.

Ik geef het toe, plannen…. het lukt me gewoon niet zo goed. Het is namelijk ook zo leuk waar ik allemaal mee bezig  (teamcoachtrajecten uitvoeren, mijn programma Leer Teamcoachen EN de verhuizing naar Ibiza )

Het thema plannen is een terugkerend patroon in mijn leven en mijn leerpunt….Gelukkig laat ik mij helpen in het doorbreken van mijn patronen.

Net zoals ik patronen help doorbreken in de teams die ik coach en de teamcoaches die ik opleid.

Samen Ontwikkelen daar geloof ik in!

Wat ook typisch bij mij past is dat ik altijd mijn beloftes nakom.
En één belofte heb ik jou gemaakt. Die is om regelmatig te vloggen over teamcoaching. Zodat jij meer leert over hoe je groepen en teams het beste kunt begrijpen en begeleiden.

Are you ready voor mijn nieuwe VLOG?!

Ik kreeg een tijd geleden de vraag van Anika waarin zij vraagt:

“Floor, hoe ga jij om met één of meerdere teamleden die weerstand bieden tegen jouw komst als teamcoach. Hoe zorg je dat jij niet de discussie wordt?”

Ik ben heel blij met deze vraag omdat ik weet dat dit patroon vaak realiteit is voor teamcoaches. Dan gaat het ineens over jou terwijl je wilt dat deze weerstand zo snel mogelijk terug bij het team ligt. Er ligt vaak namelijk iets onder die weerstand IN het team en dat heeft niks met jou te maken. In de video geef ik 3 tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je weerstand uit jouw buurt haalt.

 

Misschien heb jij ook tips over hoe je weerstand aan de voorkant kunt voorkomen? Laat ze ajb achter onder deze blog, zodat we er samen van kunnen leren.

Heb jij ook een vraag over teams, groepen, teamcoachen etc? Mail me via post@floordaver.nl  of laat en berichtje achter op mijn Facebookpagina. Ik behandel jouw vraag dan asap! En met meer ruimte in mijn agenda de komende periode kan dat heel snel zijn :).

Verder vind ik het leuk om je wat updates te geven over waar ik mee bezig ben.

  • Heb je mijn videoreeks Dagboek van een teamcoach nog niet bekeken? Doe dat dan snel want ik haal ‘m 20 maart uit de lucht. Aanmelden kan HIER. 
  • Eind april kom ik met een hele gave nieuwe gratis online training voor teamcoaches. Wil jij weer gevoed worden met tips en tools? Houd dan mijn blog goed in de gaten of schrijf je in op mijn nieuwsbrief !
  • Op 12 mei organiseer ik het tweede event Leer Teamcoachen. Wil je daar bij zijn, reserveer de datum dan alvast in je agenda! De uitnodiging volgt.
  • Vanaf September start ik met een nieuwe ronde Leer Teamcoachen. Wil je de eerste zijn die hoort hoe je je kan opgeven. Schrijf je dan hier in. 

Denk je nu: “Goh Floor dit is best een heldere en rustige planning? Ja dat klopt. Met een beetje hulp (waarvoor 1000x dank aan mijn assistent Nina van Schijndel!) en vol vertrouwen geloof ik dat ik mijn negatieve patroon kan doorbreken. .

Leren is proberen, 2 stapjes vooruit en weer 1 terug… Vertrouwen en geloven…

Tot de volgende keer!

Liefs,
Floor