Regelmatig organiseer ik Q&A sessies en deze vraag krijg ik heel regelmatig. Ik deel het antwoord graag met je.
Question
“Floor, hoe ga jij om met één persoon in de groep die veel weerstand laat zien? Door boos te reageren of juist extreem stil te zijn?”
My Answer
Als je in de rol van trainer bent (voor de rol van teamcoach heb ik een ander antwoord), is het belangrijk dat je juist contact gaat maken met die persoon. Stap op diegene af en vertel wat je ziet in het gedrag van die persoon. Vervolgens vertel je wat je je afvraagt.
Bijvoorbeeld: “Ik krijg het idee dat er wat met je is” OF “Ik krijg de indruk dat je hier niet wilt zijn, klopt dat?”
Vervolgens ga je met die persoon in gesprek. Je begint met een open vraag als. “Wat maakt dat je boos reageert of zo stil bent?”
Mijn ervaring is dat deelnemers juist heel graag willen vertellen wat hun dwars zit. Blijf vervolgens vooral goed luisteren en doorvragen. Dit helpt om de weerstand er uit te krijgen en de deelnemer weer in de GO stand te krijgen.
Mocht dit niet werken, vind ik dat je als trainer mag aangeven wat je verwacht van deelnemers. En dat je je grens mag aangeven. Zo heb ik in het verleden regelmatig gezegd…
“Ik wil alleen werken met mensen die hier willen zijn, verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leren en bijdragen aan deze groep. Als je dit niet wilt of kunt, ga dan alsjeblieft weg. Ik vind het prima als je gaat”.
En weet je wat mijn ervaring is? Door af en toe stevig te zijn, gaan mensen uiteindelijk weer gewoon meedoen. Dus weet….
ITS OK TO SAY NO!
Wil jij meedoen met de volgende live Q&A sessie tijdens mijn maandelijkse gratis online Mastermind? Schrijf je dan NU HIER in.
Liefs,
Floor