Goed nieuws voor iedereen die meer van aanpakken dan van afzien houdt.

Tegenwoordig leer ik niet alleen teamcoachvaardigheden aan coaches en trainers, ik help ze ook bij het uitbouwen van hun business. En laatst stelde een van mijn klanten de volgende vraag:  

Floor, ik zie veel mensen om me heen aan een uitgebreid en gedetailleerd businessplan werken. Moet ik ook zo’n plan schrijven als ik serieus wil groeien met mijn bedrijf? 

Een businessplan schrijven ;-).

NEE! Ik heb nog nooit een businessplan geschreven!

Waar ik WEL in geloof is dat je de markt op gaat, gaat praten met mensen, gaat netwerken, je agenda vol gaat plannen met afspraken. Dat je steeds beter wordt in je eigen verhaal vertellen en verkopen. Dat je steeds beter wordt in het overtuigen van mensen.

DAAR komen je opdrachten vandaan.

 Kijk tussen je LinkedIn contacten, je facebook vrienden, op verjaardagvisites, overal zijn interessante gesprekspartners te vinden. Mensen die net als jij geïnteresseerd zijn in team development, in leiderschapsontwikkeling, mensen die ook zien wat er mis gaat in organisaties. Dat zijn je mensen, daar scoor jij jouw opdrachten. 

Het enige dat staat tussen jou en het uitbouwen van je business is de cruciale vraag:

Wat is NU de eerste stap die je gaat zetten om ervoor te zorgen dat je straks meer werk hebt? Komt ie nog een keer: 

WAT IS NU DE EERSTE STAP DIE JIJ GAAT ZETTEN OM TE ZORGEN DAT JE MORGEN MEER WERK HEBT?

Bekijk hier mijn video:


Laat hieronder in de comments achter wat die eerste stap is om ervoor te zorgen dat je morgen meer werk hebt, en denk eraan: noemen alleen is niet genoeg, je moet de stap ook daadwerkelijk zetten ;-).  

Ook ik doe het stap voor stap, en voor mij is NU de eerste stap dat ik mijn opleiding af ga maken, en dus mijn huiswerk moet doen. Ik weet namelijk dat als ik beter word in mijn vak door het afronden van mijn opleiding, ik morgen meer werk heb. De tweede stap is dat ik de hele week vette filmpjes ga maken om te zorgen dat ik jou blijf bereiken!

 Laat jouw stap achter in de comments en tot de volgende keer! 

Liefs,

Floor

Ps1. Wil je liever alleen luisteren naar mijn stem, dat kan ook! Klik dan hier!

Ps2: En die klant? Zij vertelde mij in onze volgende coachafspraak dat ze 2 hele vette nieuwe opdrachten had gescoord, met nieuwe verdubbelde tarieven :)… Wat nou businessplan.