Feels like Teamspirit

Een fles frisdrank zonder prik, een zeilboot zonder wind, een team zonder spirit.
Niet fijn.
En dus vertel ik je deze week over een supercoole oefening om meer teamspirit, meer passie en meer energie te brengen in de groep. De oefening heet, je raadt het misschien al: Teamspirit.

Het werkt zo:
Je deelt je team op in subgroepen van drie mensen die met elkaar aan de slag gaan. Eén van hen is de vragensteller, een is de vragen-beantwoorder en de derde is de observeerder.
De vragensteller gaat in totaal drie verschillende vragen stellen aan de beantwoorder, maar: hij stelt een vraag VIJF keer voor hij naar de volgende vraag gaat. De beantwoorder geeft dus VIJF keer antwoord op dezelfde vraag. De vragensteller kan variatie in dezelfde vraag aanbrengen door bijvoorbeeld te spelen met de intonatie, in mijn vlog doe ik dat voor. Ook vertel ik je welke drie vragen je kunt stellen.

Het klinkt als een beetje vreemde oefening, maar door de beantwoorder VIJF keer dezelfde vraag achter elkaar te stellen ontstaan er nieuwe inzichten en creëert het verbinding. Na een kwartier wisselen de drie leden van het subgroepje van rol, na drie kwartier is de oefening klaar. Je neemt nog een kwartier om met het hele team te reflecteren en vragen te stellen als: hoe was het en wat heeft de oefening opgeleverd?

Na dit uur ga je weer lekker aan de slag en zal je zien dat er veel meer spirit in da house is dan er daarvoor was!

Heb jij ook ideeën over hoe je de prik terugbrengt, de wind weer vol in de zeilen kunt laten blazen, kortom: hoe je meer teamspirit in een team kunt brengen? Deel jouw manier dan met ons, want van elkaar kunnen we het meest leren! Met elkaar brengen we meer licht, pit en energie in teams en groepen, en daar werken we voor!

Veel plezier bij het bekijken van mijn vlog!

Mocht je het fijn vinden om alleen mijn stem te horen, dan kan je hier luisteren naar mijn vlog.

Tot volgende keer!

Liefs, Floor

Ps. Dinsdag 22 mei geef ik om 20.30 uur een online training; Leer teamcoachen, super tof als je je inschrijft en meedoet! Lukt het je niet om te kijken maar wil je dat wel, schrijf je dan alsnog in en ik stuur je de opname per mail! Klik hier om je in te schrijven.