Eén van de allerbeste interventies die ik ken, vind je niet in een boek, en ook niet in fancy wetenschappelijke artikelen.

Ken je het gevoel dat je de groep kwijt begint te raken? Dat je denkt dat mensen afhaken, je niet meer lekker uit je woorden komt? Het gevoel dat je in een noodtempo van een helling glijdt met je ski’s achterstevoren aan je voeten? Dat je het liefst heel hard om hulp zou willen roepen? Help!!

Geen nood! Floor komt to the rescue! Met een superdoeltreffende interventie ;-).

Een interventie die is ontstaan in de dagelijkse praktijk en die zichzelf al vele malen heeft bewezen. Als je jezelf in zo’n situatie terecht voelt komen, zeg dan hardop: ‘Ho stop, ik heb heel even een time out nodig.’

En stel jezelf in die time out de volgende vraag: wat denk ik nu?

Ik heb het vaak meegemaakt: iemand staat voor een groep en raakt de weg kwijt. Ik zet dan de sessie stop en vraag: wat denk je nu?

Soms heeft iemand het gevoel niet duidelijk genoeg te zijn waardoor mensen afhaken, of het gevoel dat er überhaupt niemand luistert.

Vervolgens vraag ik diegene om aan de groep te vragen of dat ook echt het geval is.

Het effect hiervan is dat het team of de groep vanzelf weer dichterbij komt, dat er weer een lijntje ontstaat. En op het moment dat mensen weer aanhaken, op het moment dat het team feedback geeft, kun je weer verder.

Je kunt op dat moment weer uit je hoofd stappen en terug in je eigen kracht zakken. Op die manier kun je de groep weer leiden.

Dus: neem een time out, vraag jezelf ‘wat denk ik nu’ en leg dat terug in de groep. Gebruik je eigen gedachten als interventie.

Geloof me, dit soort interventies zijn goud waard.

Kijk hier naar mijn vlog en als je binnenkort vastloopt, probeer het dan eens en laat me weten in de comments hoe dat verliep! Ik wil het echt graag horen zodat we er met elkaar van kunnen leren!

Luister je liever alleen naar mijn stem? Klik dan hier.

Tot de volgende keer!

Liefs,

Floor

Ps1. Ben jij benieuwd hoe je een team ombuigt? Hoe je een team weer in de GO stand krijgt? Meer klussen krijgen en duurzamer te werk gaan? Ik geef vanavond om 20.30 uur een training waarin al deze zaken aan bod komen. Wil jij hier live bij zijn, schrijf je dan hier GRATIS in en be there!

Ps2. Er komt een hele toffe actie aan; de Tip & Toolbox. Wil je hier meer over weten of je aanmelden klik dan hier!