Dagboek van een Teamcoach Live is mijn manier om kennis en ervaringen met jou te delen. In deze aflevering behandel ik een heleboel thema’s die te maken hebben met het nemen van Leiderschap in teams en het begeleiden van lastige groepsdynamische processen. Ook geef ik antwoord op vragen van volgers.  

Bekijk hier de hele video of luister hier naar de audio. Duur 1.05 uur

Hieronder vind je een overzicht van welk thema ik op welk tijdstip behandel, zodat je snel kunt doorschakelen naar hetgeen waar jij het meeste mee geholpen bent of wat je het meeste interesseert. 

Kijk- of luisterwijzer, zodat je kunt doorspoelen indien gewenst.

0.28 Ik leg uit waarom ik ooit Dagboek van een Teamcoach ooit ben begonnen, wat mijn intentie is met deze serie en tot wie ik mijn richt. Dat zijn leiders, coaches en consultants die met teams werken.

4.01 Ik vertel hoe het met mij gaat en ik leg uit waarom ik het best spannend vind wat er allemaal gebeurt in de wereld en in mijn leven. Dat is veel op het moment!

8.20 Ik vertel over hoe de kracht van de groep werkt. Hoe het systeem waarin we leven ons – en onze hersenen – per efinitie beïnvloedt en waarom jij juist NU leiderschap MOET pakken.

14.00 Ik leg uit hoe onze hersenen werken, waarom zij nu overuren draaien en waarom we NIET naar onze hersenen moeten luisteren.

16.00 Ik begeleid een centeroefening zodat jij binnen 5 minuten weer stevig met 2 voeten op de grond staat zodat jij crisissituaties beter aan kunt.

24.00 Ik vertel hoe ik deze week mijn leiderschap heb gepakt in mijn team en waarom structuur en het creëren van rust zo belangrijk zijn.

30.00 Geef ik antwoord op de vraag van Margo – senior HR consultant: hoe structureer jij een online groepscall en hoe geef jij daarbij ruimte aan gevoelens van teamleden?

37.00 Geef ik antwoord op de vraag van Anke – Teamcoach: ik en mijn collega zouden over twee weken een teamcoachtraject starten in een ziekenhuis. Wat adviseer jij ons nu om te doen? Hoe kunnen wij nu het beste onze leiderschap pakken richting onze klant?

43.48 Geef ik antwoord op de vraag van Sab – Directeur van een vitale organisatie (zij houden momenteel onze samenleving draaiende): “Mijn mensen zijn bang om naar het werk te gaan omdat ze bang zijn om besmet te raken. Wat adviseer jij mij om te doen?”.

48.32 Geef ik antwoord op de vraag van Anne – Interim HR manager: hoe ga ik om met een bestuurder die heel erg verkrampt is en zo stevig vasthoudt aan structuur dat er geen aandacht is voor de mensen?

59.12 Sluit ik de sessie af met de vraag: wat voor inzicht haal je uit deze sessie en/ of wat ga je nu concreet doen in termen van acties. Laat jij jouw reactie achter, hieronder in de comments?

Ben jij er de volgende Dagboek van een Teamcoach Live bij?

De eerstvolgende is op vrijdag 3 april om 10 uur! Je kunt er live bij zijn door op vrijdag 3 april vanaf 9.55 uur te klikken op deze link. Ik heb plek voor max. 100 mensen. Vol = Vol. Ik start stipt om 10 uur.

Tot dan!

Liefs,

Floor

Floor is Organisatiepsycholoog, Teamcoach en Ondernemer. 17 jaar heeft ze gewerkt als leiderschap en communicatietrainer en als executive teamcoach in het bedrijfsleven. De afgelopen 3 jaar heeft ze meer dan 300 leidinggevenden, consultants en coaches opgeleid tot teamcoach. Dat doet ze online, in Nederland en vanaf haar thuisbasis Ibiza. Iedere week inspireert ze meer dan 7000 professionals met haar blogs, vlogs en met dagelijkse posts op social media. Floor is vaste teamcoach en mede-eigenaar van Echt Ierland. Het is Floor’s missie om meer licht en lucht in teams te brengen. Alleen dan maken we SAMEN de wereld beter en mooier. Ze vindt het geweldig als jij deze missie mee nastreeft. Meer info vind je op www.floordaver.nl.