Onlangs kreeg ik zo’n mooie en helaas veel voorkomende vraag van Geerte.
Geerte vroeg mij: “Floor, hoe krijg jij een uitgeblust en bang team op gang? “

In mijn videoserie Dagboek van een Teamcoach geef ik een heleboel praktische tips als antwoord op deze vraag. Zo leg ik uit dat het belangrijk is om commitment en vertrouwen te krijgen door heel goed te luisteren. Door op hetzelfde niveau te gaan zitten, zo goed mogelijk aan te sluiten, samen te vatten, door goede open vragen te stellen en te laten zien dat je echte compassie hebt.

Dit zijn praktische tips en vaardigheden die je sowieso moet doen om een team op gang te krijgen.

Het allerbelangrijkste wat ik met je wil delen is een ervaring uit mijn eigen werkpraktijk. Toen ik zelf in zo’n super, súper spannende groep zat.

Bekijk hier de video (duur 4 min)

Heb jij ook een tip of tool die ons kan helpen in het meekrijgen van een bang en/of uitgeblust team?
Laat het ons in de comments weten onder de aflevering weten, zodat we er SAMEN van kunnen leren.

Hoe kan ik jou helpen met jouw teams?

Heb ik je geïnspireerd om te werken aan je skills en wil je meer tips en tools over hoe jij jouw teams coacht naar meer zelfstandigheid? Maak kans op een strategiesessie. In een gratis online sessie van 45 minuten denk ik met je mee welke mogelijkheden er voor jou zijn om jouw teams beter te maken en jouw leiderschap (in je rol als trainer/ coach/ consultant of leidinggevende) te verbeteren. Meld je via dit formulier aan. Ik geef 2 gesprekken per maand weg.

Tot volgende week!

Hartelijke groet,

 

 

Floor is Organisatiepsycholoog, Teamcoach en Ondernemer. 15 jaar heeft ze gewerkt als leiderschap en communicatietrainer en als executive teamcoach in het bedrijfsleven. De afgelopen 2 jaar heeft ze meer dan 200 leidinggevenden, consultants en coaches opgeleid tot teamcoach. Dat doet ze online, in Nederland en vanaf haar thuisbasis Ibiza. Iedere week inspireert ze meer dan 9000 professionals met haar blogs, vlogs en met dagelijkse posts op social media. Floor is vaste teamcoach en mede-eigenaar van Echt Ierland. Jaarlijks verzorgt Echt Ierland unieke reisbelevingen voor 4000 gasten naar Ierland. Het nieuwe label Echt Portugal is in de maak. Het is Floor’s missie om meer licht en lucht in teams te brengen. Alleen dan maken we SAMEN de wereld beter en mooier. Ze vindt het geweldig als jij deze missie mee nastreeft. Meer info vind je op www.floordaver.nl.