Goede communicatie. Klinkt zo simpel. Willen we allemaal. We weten ook allemaal dat het de enige manier is om constructief bezig te zijn in een team, bedrijf of kleuterklas ;-).

Teams die goed communiceren halen betere resultaten

Maar hoe krijg je het als leider/teamcoach/trainer of adviseur voor elkaar dat gesprekken niet klinken alsof je in een kippenhok opgesloten zit…?

Zodra teamleden met elkaar in gesprek gaan hoor je vaak een heleboel ‘ja maar’, mensen vallen elkaar in de reden of zeggen juist helemaal niets tegen elkaar. Gedrag dat je niet wilt zien. Deze week heb ik het in mijn vlog dan ook over een heel praktische manier om dit gedrag te veranderen: werkafspraken en spelregels.

Begin bij jouw volgende teamsessie, vergadering of overleg met het maken van werkafspraken: wat willen we het komende uur doen, bereiken, bespreken of oplossen?

En vervolgens stel je een aantal spelregels in die in jouw eigen ervaring goed werken. Bijvoorbeeld: We laten elkaar uitpraten. We stellen open vragen aan elkaar en we zeggen het komende uur geen ‘ja maar’.

Je zult versteld staan over de wereld van verschil die dat oplevert binnen een groep. Want als iedereen zijn gedrag verandert dan wordt de sfeer beter en worden dus ook de resultaten beter.

Jouw rol is natuurlijk om te zorgen dat de regels nageleefd worden en dat iedereen zich ook echt aan de afspraken houdt. Ik wens je succes met deze praktische tool en hoor heel graag in de comments hieronder hoe het je vergaan is tijdens het toepassen ervan!

 

 

Tot volgende week!

Liefs,

 

AGENDA LEER TEAMCOACHEN (LTC) OP IBIZA 2018
14-19 mei LTC Exclusief (VOL)
11-14 juni LTC Intensief
1-6 oktober LTC Exclusief

Meer info vind je op www.leerteamcoachen.nl