Onlangs belde een potentiele opdrachtgever met de vraag of ik niet iets leuks kon doen met haar management team op Ibiza tijdens hun teamretreat. Het moest leuk zijn en vooral ook gezellig. Het mocht zeker niet saai of zwaar worden.

Het eerste wat ik dacht was: “Oh maar daar ben ik helemaal niet van, van de leuke teamuitjes”.

Gelukkig reageerde ik niet op deze gedachte. Ik weet dat ik moet doorvragen ipv te reageren op mijn impulsen.

Een dit geval stelde ik een aantal vragen:
• “Wat wil je eigenlijk met dit team?
• Wat wil je bereiken met dit retreat?
• Met deze investering in het team?”

En opeens zaten we in een prachtig gesprek.

Ze vertelde dat onder andere dat ze op zoek was naar meer commitment voor de organisatie en meer verbinding tussen de teamleden.

Ik vroeg haar vervolgens; “waarom niet wat teamcoachsessies met mooie gesprekken tussen de managers onderling die ik begeleid en waarin we wel een beetje te diepte ingaan. Zodat je tijdens het retreat ook echt werkt aan jullie organisatie en teamdoelstellingen. Je hebt dan toch iedereen bij elkaar. Is het niet een beetje zonde als jullie het ‘alleen maar leuk’ houden? Je kunt er volgens mij veel meer uit halen.”

“Je hebt helemaal gelijk” zei ze. Vertel eens “Wat zou jij voor ons kunnen betekenen dat opzicht”?

“HIHAAAA een leuke opdracht lag in het vooruitzicht!” dacht ik 😊.

Mijn tip voor jou?

Zeg nooit zomaar bij de eerste de beste vraag: “Dat doe ik niet”. Vraag eerst door. Vraag bijvoorbeeld: “Waar wil je naar toe en wat is daarvoor nodig?”

Het geheim van een goed acquisitiegesprek? Focus je op het hebben van een goed gesprek en niet op de uitkomst. Want zo ontwikkel je samen en daar krijg jij de mooiste opdrachten van!

Check hieronder nog even Dagboek van een Teamcoach, dan vertel ik over mijn ervaring.

Veel succes en heb je nog vragen over hoe jij jouw teams het beste kunt begeleiden? Mail me op post@floordaver.nl

Liefs,

Name FLOOR DAVER