Een tijd geleden interviewde businesscoach en vriendin Ninke van der Leck mij voor haar podcast. Over hoe je als ondernemer een goede leider voor je team bent. Ze vroeg me ook naar do’s en dont’s.

Eerlijk gezegd had ik helemaal niet door dat mijn antwoord enorme impact zou hebben. Totdat een bekende influencer met meer dan 100.000 volgers mij een bericht stuurde en vroeg om een strategiesessie op Ibiza om te sparren over haar booming business.

Tijdens deze sessie vroeg ik haar: “hoe heb jij mij eigenlijk gevonden? Zij vertelde; “ik heb geluisterd naar jouw podcast met Ninke en toen vertelde je die tips. Je vertelde precies alle dingen die ik niet goed doe. Daarom zit ik hier”

Bam. Die kwam binnen.

Ik realiseerde me dat wat voor mij de normaalste zaak van de wereld is, dat voor veel leiders niet zo is.

Daarom deel ik vandaag de tips met jou. De grootste valkuilen van het leidinggeven – uit mijn praktijk van de afgelopen 15 jaar.  Ook deel ik concrete tips om jouw teams zelfstandiger te maken.

  1. De kar blijven trekken.

Loslaten is voor een leidinggevende een van de moeilijkste, maar ook een van de meest cruciale zaken. Als je tenminste zelf minder hard wilt werken en wilt dat jouw team meer eigen verantwoordelijkheid pakt. Laat mensen zelf nadenken, niet elke opdracht hoeft door jou gegeven te worden.

  1. Ga door met brandjes blussen.

Dit moet je dus echt niet doen he? Doorgaan met brandjes blussen. Probeer te vermijden dat mensen alleen maar één op één met jou komen praten, laat het team vooral met elkaar praten, sparren en oplossingen bedenken. Met elkaar en het liefste zonder jou.

  1. Afspraak ≠ afspraak

Geef het goede voorbeeld als het aankomt op het nakomen van afspraken, kom op tijd en doe wat je belooft. Doe je dit niet? Verwacht niet dat je teamleden het wel doen.

  1. Blijf lekker vaag!

Goed communiceren is een van de allerbelangrijkste vaardigheden die een leidinggevende moet bezitten. En ook het punt waarop ik managers het meest zie stuklopen. Geef duidelijke feedback aan mensen. Spreek mensen aan op gedragsniveau: wat werkt er goed en wat werkt er niet zo goed. Positieve en negatieve feedback geven, dat vinden veel leidinggevenden lastig. Het is belangrijk om dat zo concreet mogelijk te doen. Dus niet zeggen dat ‘het’ niet zo lekker gaat, maar specifiek zeggen ‘wat’ er niet goed gaat en waarom dat niet goed is. En datzelfde geldt dus voor wat er wel goed gaat. Vaagheid creëert onveiligheid, duidelijkheid maakt een team veilig.

De stap om een team naar een zelfsturend team te tillen of coachen is lastig. Maar het is ook het grootste cadeau dat je jezelf kunt doen. Als je de mensen die voor je werken zelfstandig maakt ervaren ze meer werkgeluk en dat leidt gegarandeerd weer tot betere teamresultaten.

Ben jij consultant of coach? Gebruik dan bovenstaande tips vooral om jouw (interne) klant op deze dont’s te coachen.

Als je werkt met freelancers maakt dat het vormen van een hecht team natuurlijk lastiger. Want hoe krijg je al die zelfstandige neuzen dezelfde kant op? Geef bij je zoektocht naar nieuwe mensen in elk geval heel duidelijk aan wat je zoekt, wat je verwacht en hoe je wilt werken. Je ontkomt met freelancers niet aan één op één communicatie, maar als je hier echt geen tijd of talent voor hebt, dan kun je ook altijd nog iemand aantrekken die dat voor jou in banen leidt.

De belangrijkste vraag is natuurlijk: trap jij ook wel eens in één van deze valkuilen? Zo ja, op welke gebieden kun jij verbeteren?

Laat je me weten hoe deze blog jou inspireert of helpt? Graag hieronder in de comments!

Wil je de podcast luisteren waarin Ninke mij interviewt. Klik hier of zoek ‘m op in Itunes. Vergeet niet 5 sterren te geven, als je de podcast goed vindt.

Heb ik je geïnspireerd om te werken aan je skills en wil je meer tips en tools over hoe jij jouw teams coacht naar meer zelfstandigheid? Dat kan op twee manieren:

  1. Maak kans op een strategiesessie! In een gratis online sessie van 45 minuten denk ik met je mee welke mogelijkheden er voor jou zijn om jouw teams beter te maken. Meld je via dit formulier aan (ik geef 3 gesprekken per maand weg).
  2. Kom op de live workshop op 17 januari in Utrecht. Aanmelden kan HIER. Earlybird tarief van €97,- is geldig tot 15 december of op tot op = op (50% is reeds verkocht).

Ik kijk uit naar onze ontmoeting.

Hartelijke groet,

Floor Daver

 

Floor is Organisatiepsycholoog, Teamcoach en Ondernemer. 15 jaar heeft ze gewerkt als leiderschap en communicatietrainer en als executive teamcoach in het bedrijfsleven. De afgelopen 2 jaar heeft ze meer dan 200 leidinggevenden, consultants en coaches opgeleid tot teamcoach. Dat doet ze online, in Nederland en haar vanaf haar thuisbasis Ibiza. Iedere week inspireert ze meer dan 8000 professionals met haar blogs, vlogs en met dagelijkse posts op social media. Floor is vaste teamcoach en mede-eigenaar van Echt Ierland. Jaarlijks verzorgt de Echt Ierland unieke reisbelevingen voor 4000 gasten naar Ierland. Het nieuwe label Echt Portugal is in de maak. Het is Floor’s missie is om meer licht en lucht in teams te brengen. Alleen dan maken we SAMEN de wereld beter een mooier. Ze vindt het geweldig als jij deze missie mee nastreeft. Meer info vind je op www.floordaver.nl.