In de vele opleidingen die ik heb gedaan ontbrak er vaak 1 ding. Ik vroeg me herhaaldelijk af; hoe kom je eigenlijk aan klanten?  Een vak leren is 1 ding, maar er vervolgens ook je geld mee verdienen OF je eigen INTERNE klanten aantrekken en daarmee je eigen job veel leuker maken (voor als je intern coach/ adviseur bent), is 2.

Precies om deze reden ben ik zo blij met de vraag van Lotte. Lotte vraagt aan mij: “Floor hoe kom jij eigenlijk binnen bij bedrijven? Hebben ze een uitstaande vraag of bied jij jezelf aan?”.

In Dagboek van een Teamcoach van deze week vertel ik over 2 manieren om binnen te komen bij klanten.

Mijn nieuwe manier sinds ik op Ibiza woon.

Mijn nieuwe manier is voortgekomen uit het feit dat ik op Ibiza woon. Ik ben zichtbaar online dmv posts en vlogs, ik adverteer online en op deze manier bereik ik mijn potentiële klant. Ik kan simpelweg niet meer de auto pakken en bij mijn contacten op bezoek gaan. Wat nog steeds een super effectieve methode is om klanten voor je te winnen!!!

Mijn oude manier en DE manier die ik NOG zou doen als ik in NL zou wonen.

En even tussen jou en mij: dit is ook DE manier die ik mijn klanten ALTIJD adviseer. Ga gewoon praten! Bekijk al je Linked-in en Facebookcontacten, vraag rond in je netwerken ga op zoek naar potentiële opdrachtgevers. Ga in gesprek met leidinggevenden, HR-adviseurs en alle andere interessante gesprekspartners. Pak de telefoon en probeer een afspraak te maken.

In zowel mijn oude als nieuwe manier hanteer ik altijd vier principes

  1. Probeer altijd iets van waarde te geven als je met iemand in gesprek gaat.
  2. Maak plezier & contact met je gesprekspartner, mijn ervaring is dat mensen de opdracht vaak gunnen aan diegene die ze vertrouwen en leuk vinden.
  3. Ga er niet vanuit dat je meteen een opdracht krijgt! HEB GEDULD!!!
  4. Acquisitie doen, netwerken, zichtbaar zijn, gesprekken voeren om opdrachten binnen te halen zijn ESSENTIËLE onderdelen van mijn werk. En hier maak ik dus altijd tijd voor!

Bekijk NU de video, dan vertel ik je er nog veel meer over.

Heb jij ook tips over hoe je bij jouw klanten binnenkomt? Laat je ze hieronder in de comments weten, zodat we er samen van kunnen leren?

Tot de volgende keer,

Liefs,

Name FLOOR DAVER