En ja hoor, alweer een vraag, een opmerking, een kritische noot. Je bent er maar druk mee. Met die ene persoon tevreden te houden, het voelt alsof al je aandacht volledig opgezogen wordt door deze ene deelnemer. Over getriggerd worden gesproken…

Tijdens een Leer Teamcoachen Intensief sessie vroeg een van mijn deelnemers hoe je het best kunt omgaan met deze situatie. We kennen hem allemaal. Die ene persoon die iets met je doet, die je triggert en veel te veel van je energie opgebruikt.

Ik besloot de theorie te laten voor wat ie is en de situatie met elkaar neer te zetten.

Daardoor zagen we met z’n allen precies wat er gebeurde. We zagen hoe makkelijk het is om als trainer, teamcoach of adviseur mee te gaan met deze persoon, en je zonder dat je er erg in hebt, te laten opzuigen.

Vervolgens adviseerde ik de teamcoach in deze situatie om zich niet meer op die ene persoon te richten, maar zich letterlijk weg te draaien en de aandacht op de rest van de groep te richten. Om vragen te gaan stellen aan de groep: wat vinden zij goed, wat hebben zij nodig, wat willen zij bereiken?

Het effect was dramatisch, in de positieve zin van het woord.

Een beetje erg simpel dit? Ja! Mooi he! Soms zijn de simpele interventies ook de meest effectieve.

Als trainers, coaches, adviseurs hebben we ook blinde vlekken, valkuilen, dingen die we niet meteen zien of doorhebben. En dit is een hele bekende.

Als jij dit zelf weer tegenkomt, probeer dan ook eens wat er gebeurt als je je niet laat meeslepen, als je je trigger op tijd signaleert en er vervolgens supersimpel op ingrijpt.

Ik ben ook benieuwd of jij andere manieren hebt om dit soort patronen te doorbreken, hoe ga jij om met mensen die jou dreigen op te slurpen? Als je het met ons wil delen in de comments dan is dat top, want van elkaar leren we het meest!

Tot volgende week!

Ps. Luister je liever naar mijn vlog? Dat kan ook 🙂