Selecteer een pagina

Dit zeggen klanten over Floor Daver en
haar online programma Leer Teamcoachen

Loesje zegt: Waarom moeilijk doen, als het samen kan? Samenwerken is leuk, maar het is ook vaak best moeilijk. Hoe fijn is het als het team wordt begeleid, en het proces soepel verloopt, waarbij ruimte is voor het verschil en het gezamenlijke succes bovenaan staat? Als programma manager op het gebied van bouw, innovatie en duurzaamheid ben ik altijd bezig geweest met samenwerking en groepsdynamica. Omdat ik geloof in de nieuwe manier van werken, waar we vaker in verschillende samenstellingen werken aan maatschappelijke thema’s, wilde ik meer doen met teamcoachen. Door het volgen van het programma ‘Leer Teamcoachen’ is mijn ervaring verrijkt met kennis, inzicht en frisse energie voor meer lucht in teams. Ik merk nu al meer succes en resultaat bij mijn klanten door beter stil te staan bij het proces én de samenwerking náást al de inhoudelijke opgaven. Het zorgt voor meer werkplezier en dat willen we toch allemaal?! Als sociaal ingenieur (beelddenker) sluit dit programma erg aan op mijn manier van leren. Door het gebruik van verschillende leerstijlen, veel interactie en dynamiek vanuit de praktijk (door en voor de deelnemers via de Facebook-groep en regelmatige webinars inclusief live coaching van Floor), maar vooral door het te ervaren.. Te ervaren wat er bij jezelf gebeurt bij het vormen van een (leer)groep en dat met elkaar te delen. En door te zien en kijken hoe Floor dat begeleidt; Practise what you preach. Een mooi voorbeeld dat doet volgen, en het waard is om dat te doen!

Jetske Thielen

Duurzaam Vlechtwerk

Omdat ik op zoek was naar verdieping in het werk als teamcoach en de beste tools wil hebben om binnen een groep op te treden heb ik meegedaan aan het programma van Floor: Leer Teamcoachen. Het krachtige programma heeft mij een veel beter beeld gegeven van wat teamcoaching wel en niet is en welke middelen effectief zijn om in te zetten. Floor heeft mij onderwater leren kijken bij een groep. Wat er gebeurt met mensen als ze onderdeel van een team zijn. Hierdoor sta ik zelfverzekerder voor een uitdaging en blijf ik in mijn kracht. De groepen die ik begeleid hebben nu minder ruis op de lijn omdat ik met een rugzak vol interventies ervoor kan zorgen dat het proces bij het team blijft liggen. Ik kan nu teams helpen om stappen te zetten in taakzelfstandigheid.

Linda van der Kallen

Organisatie adviseur en trainer, IMPACT

Groepsdynamica geeft mij keer op keer een positieve, leergierige, spannende en nieuwsgierige trigger. Destijds, net gestart in de rol van adviseur, begreep ik heel snel dat hier niet één soort interventie voor in te zetten was, maar dat het vooral interveniëren in het hier & nu is. Ik bezat onvoldoende kennis om teams hierbij optimaal van dienst te kunnen zijn. Al zoekende kreeg ik een tip van een collega, die mij verwees naar het dagboek van Floor. Helder, enthousiasmerend, laagdrempelig, theorie verbonden met praktijk. En directe Tools die ik kon gebruiken. Gefascineerd heb ik het dagboek gevolgd, het event bezocht en mij ingeschreven voor het online programma Leer Teamcoachen. Het heeft mij – en daarmee ook de teams – nog meer gebracht dan verwacht. Mijn rugzak is gevuld met Tools, zuivere zekerheid, aansluiting bij fase/taal/resultaten van de teams, individuele coachingsaanvragen en nieuwsgierigheid over mijn rol van in- en externe partijen. Ik was heel erg op zoek naar tastbare Tools en interventies. Het afgelopen jaar met Floor heeft mij vooral geleerd dat ik zelf één van de Tools ben! Hoewel ik het online programma volg, voelt het zeker niet als afstandelijk. Maar ook daar heb je zelf invloed op. Het heeft mij naast het online leren een mooie intervisie/spargroep opgeleverd. Dank Floor, voor wie je bent!

Marlous van de Bunt

Teamadviseur, Beweging 3.0

Ik vond de live-dag super! Floor wist binnen no-time een veilige sfeer te creëren in de groep, waardoor we snel de diepte in konden gaan. Ik heb met name veel geleerd van de rollenspelen (niet ‘praten over’ maar gewoon doen!). Ik vind de online masterminds ook erg goed, er is voldoende ruimte om zelf vragen in te brengen. Omdat het gaat over concrete cases, gaat de leerstof ‘leven’. 
Ook de opbouw van de modules spreekt mij aan. Van offertegesprek t/m evaluatie, je wordt stap voor stap door het teamcoachproces heen geleid. Het gaat niet alleen over het teamcoachen zelf, maar ook hoe je bijvoorbeeld een intake doet en een offerte schrijft. De facebook-groep vind ik ook super, er zijn altijd andere deelnemers die willen meedenken over een casus en Floor geeft zelf ook nog input. Dus je staat er absoluut niet alleen voor! 
Ik begrijp nu veel beter wat er in groepen gebeurt, eigenlijk snap ik niet hoe ik de afgelopen jaren zonder deze kennis voor groepen heb gestaan. Ik wilde dat ik Floor eerder had ontdekt! 

Jolanda Koffijberg

Trainer en adviseur, Gemeente Amsterdam

Als leidinggevende bij DUO heb ik te maken met een aantal ontwikkelingen die vragen om een andere aanpak. Het streven binnen de organisatie is minder management en meer zelforganisatie. Dit vereist nieuwe manieren van besturen en een andere werkwijze voor de teams. Ik vind het een behoorlijke uitdaging en ook wel spannend om mijn afdeling goed te kunnen begeleiden naar zelforganiserende teams. Om mijn teamcoach skills een boost te geven, zodat ik de teams van mijn afdeling maar ook mezelf kan helpen besloot ik bij Floor de cursus Teamcoachen Exclusief te volgen. Dit was op aanraden van Marieke van Ginkel waar ik eerder een cursus “informeel leiderschap” gevolgd had. Toen ik haar benaderde met de vraag “Waar kan ik leren een goede teamcoach te worden?’ was ze heel stellig: “bij Floor Daver!”. Dit is inmiddels ook voor mij een goede keuze gebleken! Door de cursus krijg ik steeds beter inzicht in groepsdynamica, ik observeer beter en krijg grip op hoe succesvolle teamcoachtrajecten opgezet moeten worden. Hoewel ik nog lerende ben, ben ik erg blij dat ik mijn rugzak aan het vullen ben met dit traject. De trainingsdagen zijn goed opgebouwd, het lesmateriaal wordt op een hele toegankelijke manier aangeboden. De online webinars zijn erg leerzaam en de modulaire opbouw is prima. Floor is enthousiasmerend en weet haar kennis heel goed over te brengen. Voor mij een inspiratie om het vak teamcoach verder onder de knie te gaan krijgen.

Ramon Cohen

Manager Beheer, DUO

Ik wilde me meer verdiepen in teamcoachen. Ik liep in mijn werk als adviseur vast in het werken met teams… ik kwam niet verder. Ik merkte dat ik niet de juiste tools had om een team verder te helpen. Dit frustreerde mij en ik ging op zoek. Ik ging op zoek en werd geprikkeld door de de slogan: voor coaches, adviseurs, trainers met lef! Niet dat ik zoveel lef heb. Maar mijn nieuwsgierigheid was getrokken. Toen ik las welke tien modules er besproken worden, werd ik erg blij. Dit is wat ik zocht. Daarnaast sprak me de manier waarop het aangeboden word me ook erg aan. Namelijk digitaal, webinar en elkaar ontmoeten als groep. Hierdoor was het namelijk voor mij ook haalbaar om naast mijn werk ook een studie te volgen. Minimale inspanning, maximaal bereik. Wat ik erg prettig vind, is de manier waarop je stapje voor stapje meegenomen wordt in de wereld van teamcoachen. De opbouw van de modules is zo natuurlijk dat je vanzelf gretig wordt en dus lef krijgt om aan de slag te gaan als teamcoach. En een ieder doet het op zijn/haar eigen manier en tempo. Wat het me nu al heeft opgeleverd is dat ik heel anders naar een groep ben ga kijken. Ik heb nu tools gekregen om met een team aan de slag te gaan. Alleen al dat ik weet dat je samen door bepaalde fasen gaat, maakt al dat ik met meer zelfvertrouwen voor de groep durf te staan. En met een team aan de slag wil gaan. De modules die ik tot nu toe heb gehad geven zoveel informatie en inspiratie dat ik hier nog heel lang uit kan putten.

Jeanet Veentra

Senior Adviseur, ZIENN

Coachen is voor mij een levensstijl, die meer handvatten moest krijgen om met lef als teamcoach de uitdaging aan te gaan! Daarbij zocht ik aansluiting, niet alleen met een programma, maar juist bij degene die mij deze vaardigheden en gevoel kon leren. Bij Floor ben je jezelf en mag je ook je kracht en kwetsbaarheid inzetten. Je ervaart de dynamiek van de groep om te onderzoeken wat dit met jezelf doet. Floor is een waardevolle, eerlijke en oprechte trainer die dichtbij zichzelf blijft, waardoor jezelf ook meer lef en ruimte krijgt en pakt. Het spirituele, het zachte en de intense manier van benaderen van mens en theorie, maken Floor tot één geheel voor elke cursist. Bij Floor mag iedereen er zijn.

Marlies Meinesz

Eigenaar, De Personeelszaak

Ik was eigenlijk helemaal niet bezig met het idee van teamcoachen, maar toen ik het webinar van Floor voorbij zag komen, wist ik direct dat ik er meer over wilde weten. Omdat team-leren zo veel meer brengt dan individueel leren en een goed team productief en wendbaar is. En ik was benieuwd wat een online leertraject mij zou kunnen brengen. Het blijkt ongelooflijk leerzaam te zijn. Floor weet waar ze het over heeft en wat we nodig hebben om ons het teamcoachen eigen te maken.

Jolanda Strijbos

Programma manager Vitaliteit, Beijao en VGZ

De opleiding heeft mij veel gebracht en geleerd. Het werkt nog steeds positief door. Ik blijf doorleren en vind het dan ook geruststellend om te weten dat ik de documenten van de academie en de Masterminds altijd kan blijven bekijken.
Jij kwam vorige zomer op het juiste moment via Facebook voorbij en ik heb geen seconde spijt gehad dat ik aan het programma Leer Teamcoachen heb deelgenomen. Dank voor het delen van jouw expertise, zakelijkheid, enthousiasme en zeker ook jouw eerlijkheid en kwetsbaarheid.
Dit waardeer ik in jou. 

Annette Bakker

(Team)coach en vertrouwenspersoon, Politie Nederland

Ik heb er veel aan gehad. Geen moment spijt van de keuze om deel te nemenMijn eerste ervaring met een online leertraject heeft erg positief uitgepakt. De combinatie van online lerenelkaar treffen in Utrecht, maar ook je eigen tempo kunnen bepalenmaakte het voor mij een prettige manier van mezelf ontwikkelen. De handvatten die je geeftzijn heerlijk concreet en toepasbaar! En je enthousiasme werkt aanstekelijk en inspirerend. Dank je wel! 

Cindy Out

Eigenaar, Outhentiek Coaching

Dankzij de heldere aanpak van Leer Teamcoachen en de intensieve 1-op-1-begeleiding van Floor ben ik een gelijkwaardige sparringpartner, supervisor en coach geworden voor directeuren en managers. Supertof om te voelen dat ik zoveel weet bij te dragen aan meer lichtheid en vertrouwen in teams. Ik heb de investeringen van het leertraject meer dan driedubbel terugverdiend. In geld, maar ook echt als inspiratie en als een super groeispurt.

Jenny Biemans

Bedrijfspsycholoog & organisatieadviseur, De Herberg

Ik wilde meer handvatten om teams goed te begeleidenWaar begin je, hoe eindig je, wat moet je wel doen en wat vooral niet? Hoe werken groepen en hoe beweeg je daarin als teamcoach? Hoe luister je naar je gevoel en intuïtie en wanneer heeft een groep wat nodig? Op deze vragen zocht ik antwoorden. 
 Ik heb het programma ervaren als heel nuttigPraktisch vanwege de modules die ook weer makkelijk terug te vinden zijn. Ik vond ook de oefeningen fijn om te doen. De live-dag samen met de andere studenten gaf het de diepgang die ik zocht. Juist die combinatie van online & de live-dag in Utrecht maakt het programma krachtig. 

Martin Smeets

Veranderadviseur & Teamcoach, Martin Smeets Advies & Coaching

Op het moment dat ik instapte bij LTC van Floor Daver was ik een leidinggevende met meer dan 10 jaar aan ervaring. Iemand met altijd behoefte aan meer ontwikkeling, tools en kennis. Die behoefte is ruimschoots vervuld tijdens deze opleiding en 6 maanden later kan ik volmondig zeggen: “Ik ben een teamcoach!”
Ik had verwacht een grote stap te zetten in mijn kennis en kunde. Dit bleek om een gigantische sprong te gaan. En dat dankzij de theoretische kennis, praktische tools en inspirerende begeleiding van Floor. Een aanrader voor iedereen die met groepen en teams werkt! 

Thijs Gommers

Jobcoach, Partner in Werk

Ik ben enorm blij dat ik ben begonnen met Leer Teamcoachen, omdat jouw aanpak me op ‘t lijf geschreven bleek te zijn. Leren vanuit de praktijk. Dank voor je inzichten, tips en het delen van je eigen leermomenten.
Leer Teamcoachen heeft me lef, een mindset, inzicht in mezelf en een baan opgeleverd… ik ben dankbaar en ga vol moed verder met het in de vingers krijgen van het begeleiden van teams naar groei en ontplooiing. 

 

Martine Springer

(Team)coach, 's Heeren Loo Rivierenland

Nu pas neem ik de tijd om jou te bedanken voor het traject “Leergang Teamcoachen” van afgelopen halfjaar. Vooral de masterminds en de live dag hebben mij veel inspiratie gegeven. Daarnaast heb ik van jou geleerd om wat minder hard te werken en niet voortdurend de aap op de schouders te nemen, gewoon eerlijk terug te geven aan de groep wat ik zie en ervaar en voel, bij de start (zeker ook bij studentengroepen;-)) meer structuur te geven omdat zij dat dus gewoon nodig hebben in de eerste fase en altijd de groep als geheel aan te spreken en niet op individu.

Bovendien vond ik het erg leuk en leerzaam om deel te nemen aan een online training, omdat ik daar in de toekomst mee verder wil. Ook voelde ik mij echt onderdeel van een groep en voor mij is betrokkenheid een hele belangrijke waarde, dus dat voelde echt fijn.

Dankjewel Floor voor alles wat ik van jou heb geleerd en voor alle inspiratie en hopelijk komen we elkaar in de toekomst weer eens tegen.

 

Myriam de Bot

Trainer | Teamcoach | Insights Discovery practitioner | Afstudeercoördinator, Fontys Hogescholen