Mijn allereerste klus als trainer, voor het eerst voor een groep. Daar stond ik dan, ik was netjes opgeleid en had keihard gewerkt om hier te mogen staan. Ik was er klaar voor.

Maar één man in de groep dacht daar duidelijk anders over, hij vond dat ik er niets van bakte, hij riep dat hij niet zoveel geld betaald had om naar mij te komen kijken en luisteren. Dat het belachelijk was dat ik voor die groep stond.

En ik? Ik ging door de grond.

Een indrukwekkende eerste keer kun je wel zeggen en ik heb echt moeten werken om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen met mij ;-). Ik wil je graag drie lessen meegeven die ik door de jaren heen heb geleerd die me hebben geholpen om met deze momenten om te gaan.

  1. Je mag twee sessies per jaar verprutsen. Het kan namelijk gewoon gebeuren dat je even niet goed in je kracht of je vel zit, dat hoort erbij. Wat een opluchting he?
  2. Vergeef jezelf! Iedereen maakt fouten, jij ook. En vergeef ook de ander, zoals ik de schreeuwlelijk uit mijn eerste sessie heb vergeven.
  3. Vallen, opstaan en weer doorgaan. Blijf niet op de blaren zitten, kijk vooruit en zeg tegen jezelf: ‘hup, doorgaan!’

In Dagboek van een Teamcoach vertel ik hoe ik aan deze wijze lessen ben gekomen en hoe ik ze toepas in mijn werk.

Het allerbelangrijkst is: blijf in het nu en richt je blik vooruit, je bent een goeie coach, je bent een goeie trainer en door niets doen word je niet beter! Ik neem aan dat jij ook dit soort vervelende ervaringen hebt gehad, het zou top zijn als je er iets over wilt vertellen in de comments dan leren we van elkaar!

Tot volgende week bij Dagboek van een Teamcoach!

Liefs,

Name FLOOR DAVER

 

PS1: woensdagavond 24/1 20.30 uur geef ik de gratis online training Leer Teamcoachen. Je kunt je HIER aanmelden.

PS2: Wist je dat we op dit moment een actieve een community hebben met 65 actieve leden waarin we onze bloopers en successen heerlijk kunnen delen? Zodat we ons samen sterk voelen in het kunnen dealen met lastige groepsdprocessen? Check www.leerteamcoachen.nl voor meer info.