Mensen die onderuit gezakt met hun armen over elkaar proberen uit te stralen dat ze niet op je zit te wachten.

Deze week bespreek ik vanaf het zonnige platteland van Ibiza een probleem waar Martine in haar praktijk tegen aanloopt. Ze vroeg:

‘Floor ik werk heel veel met groepen die zelf niet willen, maar die moeten van een leidinggevende. Van die ‘met de armen over elkaar types’. Mijn natuurlijke reactie is: doe vooral niet mee als je zelf niet wil. Dat werkt alleen niet echt. Hoe ga jij hiermee om?

Nou Martine, en iedereen die dit ook regelmatig meemaakt, ik raad je aan om eens heel goed bij jezelf te checken hoe je aan je opdracht bent gekomen. Was je zo blij om de opdracht te krijgen dat je onmiddellijk de vloer op bent gestapt en aan de slag bent gegaan?
Hoe kritisch heb je gekeken naar je opdrachtgever? Heb je een ‘u vraagt, wij draaien’ houding aangenomen?

Doe dat dan vanaf nu nooit meer!

Wat je zeker wél moet doen is tijdens de acquisitiefase hele goeie en duidelijke gesprekken met de opdrachtgever voeren. Gesprekken waarin je duidelijk aangeeft dat je niet zomaar iets op komt lossen, dat je niet in je eentje de kar kan trekken. Ik maak altijd heel duidelijk dat ik alleen maar maatwerk kan leveren als zowel de opdrachtgever als het team, van de groep waarmee ik aan de slag ga, volmondig zeggen: ‘Ja dit willen wij’.

Eigenlijk is de fase voordat je je handtekening zet onder de opdracht dus net zo belangrijk als het echte werk. Kijk mijn vlog voor meer tips over hoe je het gesprek aan kunt gaan. En als je zelf een andere goeie manier hebt hoe je hiermee om kunt gaan, laat het dan weten in de comments, want van elkaar leren we uiteindelijk het meest!

 

 

Luister je liever naar een audio? Laat je door mij inspireren terwijl je lekker in het bos wandelt, in de file staat van eten staat te koken.

 

Tot volgende keer!

liefs,

Ben je klaar voor de volgende stap? Er zijn verschillende manieren om met mij te werken. 

  1. Download HIER mijn gratis videoserie 7 Habits van een Teamcoach en artike Online Teamcoaching.
  2. Schrijf je HIER in voor de eerst volgende online training Leer Teamcoachen 90 minuten live
  3. Ben je klaar voor diepdive en heb je veel ervaring in het werken met teams? Bekijk dan HIER mijn 6 maanden high-end leiderschapsprogramma Teamcoachen Exclusief.