Mensen die onderuit gezakt met hun armen over elkaar proberen uit te stralen dat ze niet op je zit te wachten. Deze week bespreek ik vanaf het zonnige platteland van Ibiza een probleem waar Martine in haar praktijk tegen aanloopt. Ze vroeg:

‘Floor ik werk heel veel met groepen die zelf niet willen, maar die moeten van een leidinggevende. Van die ‘met de armen over elkaar types’. Mijn natuurlijke reactie is: doe vooral niet mee als je zelf niet wil. Dat werkt alleen niet echt. Hoe ga jij hiermee om?

Nou Martine, en iedereen die dit ook regelmatig meemaakt, ik raad je aan om eens heel goed bij jezelf te checken hoe je aan je opdracht bent gekomen. Was je zo blij om de opdracht te krijgen dat je onmiddellijk de vloer op bent gestapt en aan de slag bent gegaan?
Hoe kritisch heb je gekeken naar je opdrachtgever? Heb je een ‘u vraagt, wij draaien’ houding aangenomen?

Doe dat dan vanaf nu nooit meer!

Wat je zeker wél moet doen is tijdens de acquisitiefase hele goeie en duidelijke gesprekken met de opdrachtgever voeren. Gesprekken waarin je duidelijk aangeeft dat je niet zomaar iets op komt lossen, dat je niet in je eentje de kar kan trekken. Ik maak altijd heel duidelijk dat ik alleen maar maatwerk kan leveren als zowel de opdrachtgever als het team, van de groep waarmee ik aan de slag ga, volmondig zeggen: ‘Ja dit willen wij’.

Eigenlijk is de fase voordat je je handtekening zet onder de opdracht dus net zo belangrijk als het echte werk. Kijk mijn vlog voor meer tips over hoe je het gesprek aan kunt gaan. En als je zelf een andere goeie manier hebt hoe je hiermee om kunt gaan, laat het dan weten in de comments, want van elkaar leren we uiteindelijk het meest!

 

 

Luister je liever naar een audio? Laat je door mij inspireren terwijl je lekker in het bos wandelt, in de file staat van eten staat te koken.

 

Tot volgende keer!

liefs,

Ben je klaar voor de volgende stap? Er zijn verschillende manieren om met mij te werken. 

  1. Op 29 oktober geef ik de eerstvolgende gratis online training Leer Teamcoachen. Je kunt je HIER aanmelden
  2. De workshop Leer Teamcoachen voor 7 november is zo snel uitverkocht dat we besloten hebben om er snel weer een te doen is. Meldt je NU aan voor de eerstvolgende workshop op 17 januari van 13-17 uur in Utrecht. BOEK SNEL HIER JE TICKET VOOR HET WEER IS UITVERKOCHT.
  3. Wil je met ons in gesprek of leerteamcoachen bij je past? Vraag dan hier je gratis adviesgesprek aan. 
  4. Ben jij senior consultant, ervaren ondernemer met teams of leidinggevende? Op 16 januari 2019 start mijn nieuwe jaarprogramma (voorheen half jaar) Teamcoachen Exclusief. Ben jij benieuwd of Teamcoachen Exclusief bij je past, vraag dan hier je 30 minuten gratis coach call met mij aan. In deze call deel ik 3 strategieen zodat jij MORGEN jouw teams beter kunt maken. Daarnaast verkennen wij of het jaarprogramma bij je past. Als we een match hebben, alleen dan, doe ik t / m 15 december een mega aanbod wat nooit meer terug komt!