Snel veel geld verdienen! Je leest de beloften van de online advertentie en je denkt: dat wil ik ook! Sterker nog: dat KAN ik ook! Je zegt je baan op en gaat er helemaal voor.

Of: er helemaal aan onderdoor. Want die kans is levensgroot. En daarom heb het ik in mijn vlog dit keer over schoenen. Huh? Schoenen? Ja: schoenen.

Tegenwoordig geef ik aan mijn deelnemers ook een Business Mastermind. Niet omdat ik een nieuwe carrière wil opbouwen als businesscoach, maar omdat ik gewoon een goede ondernemer ben gebleken en mijn tips en tricks graag deel met mensen. Ik deel met mijn klanten mijn visie en mijn manier van werken zodat ook zij succesvol kunnen gaan ondernemen. En een van de hele belangrijke tips die ik iedereen meegeef is:

GOOI GEEN OUDE SCHOENEN WEG VOORDAT JE NIEUWE HEBT.

Ik realiseerde mij tijdens m’n laatste business Mastermind dat ik al TIEN jaar bezig ben om te komen waar ik nu ben. Het was tien jaar geleden dat mijn man en ik besloten te gaan ondernemen. We maakten een plan en daar hebben we ons aan gehouden. Eerst zou hij beginnen, en daarna ik. Niet in een keer pats boem weg zekerheid.

En daarmee ben ik aanbeland bij de tweede tip die ik je vandaag wil meegeven:

DURF TE KIEZEN.

Wij maakten 10 jaar geleden echt de keuze om te gaan ondernemen. En dus niet door alles over boord te gooien en in het diepe te springen, nee, door stapsgewijs beslissingen te nemen die ons dichter naar het einddoel brachten. Ik ben ook al TIEN jaar bezig met mijn opleiding! En natuurlijk zijn er verleidingen langs gekomen, mogelijkheden om te investeren, nieuwe avonturen, maar ik heb besloten mijn keuze te blijven volgen. Op deze manier komt mijn droom uit en word ik elk jaar beter in het coachen en het leren aan anderen hoe je licht brengt in teams.

Gooi geen oude schoenen weg en durf te kiezen. Ik leef echt volgens deze regels. Nu ook, het ondernemen gaat zo goed dat het eigenlijk teveel wordt. Al dat gevlieg heen en weer tussen Nederland en Ibiza is pittig. En dus heb ik de beslissing genomen om meer en meer te gaan trainen en teamcoaches opleiden op Ibiza.

Ik nodig je natuurlijk uit om lekker hierheen te komen en te werken aan je skills als teamcoach, aan je stevigheid in je rol als leider, maar ook aan je business, want die is net zo belangrijk.

 

Ik ben heel benieuwd wat jouw oude schoenen zijn, ben je er trots op? Heb je ze al uit durven of kunnen doen? Wat hebben ze je gebracht? En welke keuzes heb jij gemaakt? Of voor welke keuze sta je nu? Vertel erover hieronder in de comments zo kunnen we elkaar inspireren en van elkaar leren!

Tot volgende week!

Liefs,

Ps. Luister je liever naar mijn vlog? Dat kan ook: