Selecteer een pagina

Alles wat jij wilt is mogelijk

daar geloof ik in!

Over Floor

Mijn fascinatie met groepen begon al als klein meisje. Bij elk familiefeestje, in elke klas, overal vroeg ik me af: waarom doen we zoals we doen. Waarom zeggen we wat we zeggen, waarom vind ik dit zo spannend en waarom voel ik mezelf soms zo alleen in een groep.

Ik ging psychologie studeren om mensen te begrijpen. En toen ik het vak Experimentele Groepsdynamica volgde wist ik: dit is mijn vak, dit wil ik leren. En tot op de dag van vandaag ben ik niet meer opgehouden met leren over groepen, mijn fascinatie is nog net zo groot als toen. En hoe meer ik het begrijp, hoe meer ik erachter kom dat gebeurtenissen in groepen universeel zijn. In elk team worden mensen moe van elkaar, stromen zaken niet, zijn mensen bang, kan er sprake zijn van een angstcultuur.

Het gebeurt overal. En jij kunt er iets aan doen.

Na mijn studie ging ik aan de slag als organisatieadviseur. En toen het mij begon op te vallen dat er voor de vette klussen steeds mensen van de chiquere bureaus werden ingehuurd dacht ik: als ik leuke klussen wil doen dan moet ik dus ook naar zo’n bureau. Het werd Bureau Zuidema, één van de betere trainingsbureaus van Nederland. Ik heb daar duizenden mensen getraind en werd verantwoordelijk voor de tak teamcoaching. Een tak die zo een vlucht nam dat ik mijn collega’s moest gaan opleiden tot teamcoach. Zo ontstond mijn programma om professionals op te leiden tot teamcoach.

Ondertussen werd ik moeder van onze zoon Xavi en toen hij een jaar of twee was, maakte ik weken van 50 uur en sliep in hotels door het hele land. Na een burnout en de nodige soulsearching wist ik: stop. Dit is niet hoe ik wil leven.

Ik besloot om te gaan ondernemen. Tijdens een vakantie op Ibiza, uitstarend over de zee kwam daar een droom bij: ik wil hier wonen.

Het is mijn levensmissie geworden om meer licht en lucht te brengen in teams. Ik leer leiders over de kracht van de groep en hoe je de kracht van een groep zo kunt inzetten dat mensen het leuker hebben met elkaar en beter worden in hun vak. Met ALTIJD betere resultaten tot gevolg.

Naast leiders leren over teams en duurzame organisatieveranderingen stimuleer ik mijn klanten om hun dromen na te jagen. Om te geloven dat alles wat je wilt mogelijk is.

Ik ben daar zelf het levende bewijs van. Ik woon nu met mijn man en zoon in een villa op Ibiza. We runnen samen 2 succesvolle online bedrijven, hebben 12 collega’s in dienst en werken met grote pool freelancers. Een uitgekomen droom die ik ooit niet eens durfde te dromen.

Ik geloof dat leren ongoing is en dus niet ophoudt. Twee keer per jaar vlieg ik naar Amerika  voor een exclusief leiderschapstraject. Ik leer daar samen met de crème de la crème om nog beter te snappen waarom teams doen zoals ze doen. Veel van wat ik leer geef ik door via mijn blogs en vlogs; Dagboek van een Teamcoach.

Af en toe heb ik echt nog wel stemmetjes in mijn hoofd die zeggen…dat kan niet Floor, dat lukt je nooit!’

Maar dan haal ik diep adem en kijk eens goed om me heen en weet met heel mijn hart en ziel: alles kan.

Jij dus ook!

Spreker met passie, kennis van zaken en dè teamcoach expert

Floor komt graag spreken op jouw event of bij jouw organisatie. Ze ontwerpt altijd inspirerende en interactieve talks die mensen in beweging zetten. Thema’s waar ze met passie over spreekt zijn: de kracht van de groep, leiderschap in teams, hoe je verandering realiseert en zelfsturende teams bouwt. Maar ook over het belang van een mindset en hoe je dromen werkelijkheid laat worden. Haar eigen leven op Ibiza is hier het grote voorbeeld van.

Volg mij op social media