Deze week een dikke vette peptalk in mijn vlog vanuit de USA waar ik in november deelnam aan het prestigieuze leiderschapsprogramma. Een bijzondere week waarin ik zelf onderdeel werd van een groep vol topcoaches en gevierde trainers, een week waarin ik keihard tegen een oude bekende opliep: ANGST.

Angst dat ik niet goed genoeg was, dat de dingen die ik zei niet slim genoeg waren, dat iedereen om me heen beter was dan ik. Kortom ik zat niet lekker in mijn vel en deed allerlei aannames over de mensen in mijn groep. En met al mijn ervaring weet ik natuurlijk dat een nieuwe groep allerlei processen doormaakt, dat we door die angst- of vluchtfase heen moeten, maar ik raakte verlamd.

Toen besloot ik mijn angst onder ogen te zien en mijn aannames te testen, te controleren, gewoon bij iemand anders uit de groep. Ik ben dus op iemand afgestapt en heb gevraagd: ‘Klopt het dat jij vindt dat ik niet goed genoeg ben voor deze groep?’

Wat een opluchting was het om mijn angst te herkennen, te erkennen en hem vervolgens hardop uit te spreken want je kunt in een groep gaan zitten wachten tot zaken vanzelf veiliger worden, maar je kunt dingen ook bespreekbaar maken en zo zelf een actieve bijdrage leveren aan de veiligheid van de groep.

Het was fantastisch om deze les (weer eens) tegen te komen. Het maakt dat ik opnieuw euforisch ben over hoe groepen werken en ook over hoe ik altijd blijf leren over mezelf, in elke situatie en elke groep.

Dus: laat je niet verlammen door je eigen aannames en test of het klopt wat je denkt over de mening van een ander. F#ck fear, go through it, and work with those monkeybrains!

In mijn vlog vertel ik wat de triggers zijn voor mijn angst, wat zijn die van jou? Het zou mooi zijn als je er iets over wil delen in de comments!

 

Liefs van een super blije Floor!

 

Name FLOOR DAVER