Als ik aan jou vraag of teamcoachen/trainen/adviseren hard werken is, wat is dan daarop jouw antwoord? Waarschijnlijk een volmondig: ja! Want jij staat voor de groep, en jij zult zorgen voor die groep. En als ze je afwachtend aankijken, dan ga je nóg een tandje harder werken. Je komt met nieuwe werkvormen, nieuwe manieren, nieuwe inzichten. Je bent héél hard aan het werk.

HO! STOP! STOP DAAR MEE!

Dit is echt een mega valkuil van ons allemaal, ook van mij. En ik daag je uit om deze week even wat minder hard te werken. Deze week blijf jij gewoon lekker zitten op je stoel, je houdt wat vaker je mond en laat andere mensen praten.

Je zult zien dat de groep als vanzelf harder gaat werken en jij iets meer achterover kunt leunen. Je maakt de groep op deze manier meer verantwoordelijk voor hun eigen doen en laten en jij kunt doen waar je voor gekomen bent: begeleiden in plaats van leiden. Observeren, waarnemen en alleen ingrijpen op momenten die er echt om vragen.

Dus de challenge van deze week:

Leun een beetje meer achterover, train, coach of adviseer lekker relaxt en laat die groepen lekker zelf aan de bak gaan. In mijn vlog geef ik je nog wat goeie tips over hoe je dit kan aanpakken.

Bekijk hier mijn video

Game on? Yes! Het zou helemaal top zijn als je met mij en iedereen wil delen hoe het jou vergaat tijdens de relax-challenge! Kun je een beetje meer ontspannen? Zakken je schouders een halve meter naar beneden? Of vervalt je sessie in complete chaos? Of misschien werk jij nooit té hard, dan willen we natuurlijk weten wat jouw tips en tricks zijn. Laat het weten in de comments, want van elkaar kunnen we heel wat leren!

Succes en tot volgende week!

Liefs,

Floor