Selecteer een pagina

 

 

 

TEAMCOACHEN EXCLUSIEF

2022

Editie NL. 

 

6 MAANDEN PROGRAMMA

 

VOOR SENIOR CONSULTANTS & ERVAREN LEIDERS

 

zowel powervrouwen als echte mannen. 

 

In januari 2022 start ik met een nieuwe groep voor executive teamcoaches. 

Voor meer informatie , neem contact op met Floor.

Is dit traject iets voor jou?

Je werkt veel met teams. Je bent een leider (MT-niveau), ondernemer of senior coach/adviseur. Je hebt de touwtjes in handen. Alles draait goed. Maar het knaagt. Jij weet dat er meer uit jezelf en jouw team te halen valt. Je bent toe aan een deepdive en wilt beter leren teamcoachen. Jouw teamleiderschap beter pakken. Voorbij de tools. Zodat je jouw teams naar zelfsturing en excellentie tilt. Je weet dat je het kunt, maar ook dat je nog wat nodig hebt. Je hebt behoefte aan diepgaande kennis over groepen, een goedgevulde toolkit en een mentor die jou begrijpt. Zodat je zelf steviger voor je teams staat, HET voorbeeld wordt voor jouw organisatie als het gaat om Leiderschap of jouw onderneming een megaboost geeft.

Zes maanden knallen met een groep top professionals. 

Zodat jij achterover kunt leunen en jouw teams in de GO stand krijgt.

Vraag jij je regelmatig af:

1. Hoe jij afkomt van dat knagende gevoel. Je weet namelijk dat je veel meer uit jouw team kunt halen qua bedrijfsresultaat en werkplezier.

2. Hoe jij de ‘olifant in de kamer’ bespreekbaar maakt in bijeenkomsten en verandertrajecten met hoger management. Hoe kom je met deze club tot de kern?

3. Hoe jij steviger kunt gaan staan voor een senior groep met professionals en de leiding pakt zonder dat scheve gezichten je gek aankijken?

4. Waar jij een club van gelijkgestemden vindt waar je ongegeneerd mee kunt sparren over jouw praktijk-casuïstiek.

5. Hoe jij een zelfsturend team in de GO stand krijgt, één waarin je kunt delegeren en loslaten?

6. Hoe jouw team eruitziet als teamleden: 1. stoppen met ja-maar zeggen, 2. elkaar positief waarderen en 3. tegelijkertijd schaamteloos kritisch zijn?

7. Wat er nodig is zodat jouw team naar een gemeenschappelijk doel streeft?

8. Hoe jij effectief leiderschap toont, mensen mee krijgt vanuit wederzijds respect?

9. Hoe jij meer tools in jouw portefeuille krijgt en exact weet wanneer je deze moet inzetten om targets sneller en makkelijker te halen?

10. Hoe jij een bewezen effectieve teamaanpak van €25.000 of meer verkoopt en begeleidt (ook als intern consultant)?

11. Hoe jij ophoudt met jezelf ‘kleiner’ voelen en een gelijkwaardige strategische sparringpartner wordt op directieniveau? Oftewel: hoe je executive teamcoach wordt?

De teamcoachen exclusief community is een groep met een enorme bak ervaring.

Een groep die niet bezig is met werk scoren, want werk is er genoeg. De uitdaging zit ‘m voor deze mensen in het krijgen van een ander type opdrachten en in het creëren en leiden van zelfsturende teams. En coachen op executive level.

Dit is wat anderen zeggen

‘Ik heb zes en een half jaar een team aangestuurd, een relatief grote afdeling. Ik had niet het gevoel dat ik er verder mee kwam en begreep niet waarom. Ik ging harder werken en nog harder werken maar het team kwam niet verder. Tot dat ik Floor tegenkwam en ze mij inzichten ging geven van wat er nou eigenlijk gebeurt in een team. Inmiddels ben van mening dat iedere leidinggevende, projectmanager of teamleider meer zou moeten snappen over teamdynamieken. Alleen dan kun je je team verder brengen.’

Sjaak Smeets

, Clear Dynamics, verandering en groeimanagement

Ik heb eigenlijk mijn hele toolkit qua facilitations skills geprobeerd, maar ik kon geen impact maken. Daar ben ik mee aan de slag gegaan en daar biedt dit programma alle handvatten voor door te ervaren wat groepsdynamiek met je doet wat bij teamfases hoort. Je krijgt heel veel concrete handvatten in het hier en nu, je bouwt heel veel kennis op. Maar het is wat dat betreft een programma waarin je heel veel leert over teamcoachen vanuit mijn rol als HR-adviseur, dus ik ben niet aan het teamcoachen in mijn werk. Tegelijkertijd merken we ook dat het een soort personal development / personal leadership programma is, omdat je ook zo in de spiegel moet kijken van ‘wat breng ik mee in een groep?’, dus ik vind het een hele rijkdom aan kennis.’ Bekijk de hele testimonial van Margo Nederhand

Margo Nederhand

HR Business Partner, HU University of Applied Sciences Utrecht

Wat krijg je van mij?

✓ 2x per maand een online groepscall
✓ 6x 1 op 1 coaching met Floor via Skype
✓ Zes maanden toegang tot de besloten Facebook-groep en/of WhatsApp groep Exclusief waarin je 24/7 je ervaringen kunt delen en vragen kunt stellen aan collega’s.
✓ Een 1×3 en 1×2 daagse live trainingsdagen in Nederland op een mooie locatie. Data: 23-25 januari en 29-30 maart.
✓ 7 online modules (NEW!). Thema’s: Leiderschap Pakken, (Team)Rollen, Systemisch kijken & Organisatieculturen, Lean & Scrum, Vergadertools die wel werken, Senior adviesvaardigheden, HRM-must knows.

Onderaan de pagina vind je een uitgebreide omschrijving over de 7 nieuwe online modules.

 

Wat is de kracht van dit programma?

De kracht van het programma zit hem in de exclusieve begeleiding die je van mij krijgt. Ik run met mijn partner 2 teams in 2 bedrijven met miljoenenomzet. Ik heb executive teams gecoacht* en teams van topbestuurders, één laag onder regeringsniveau. Je krijgt mijn exclusieve tijd en ik deel met jou mijn 18 jaar praktijkervaring. Daarbij krijg je, zoals ik het altijd noem: de kracht van de groep. Een team van superspelers gaat je helpen in het realiseren van je doelen. Je doet het niet alleen. We werken samen. In het hier en nu. We onderzoeken steeds wat er nodig is in het moment om mega stappen te zetten.

*onderaan deze pagina geef ik een voorbeeld van een praktijkcasus door mij uitgevoerd.

‘Floor is pretty amazing. I think she’s got a quite unique combination of really mastering the theory, but also being able to explain that to others in a really vivid style that makes us experience it. She can sense stuff. It’s pretty remarkable. I felt very safe to be open, to show myself, to be vulnerable. I think she really got the best out of us as a group.’

Marlies Butterworth

Team & Leadership coach, (UK)

Hoe zien de live dagen eruit & wat doen we precies ?

Mijn live trainingsdagen zijn zo opgebouwd dat we de focus leggen op twee dingen. 1. We onderzoeken wat er in de onderlinge dynamiek gebeurt en passen daarbij coachtools op onszelf toe. We doen (groepsdynamisch) proceswerk.

En daarnaast oefenen we 2. met casuïstiek, sparren we over business, doen we rollenspelen en oefenen we met teamcoach- en teamleiderschapsinterventies in de praktijk.

We gaan dus veel DOEN, niet praten over.

Naast deze onderdelen besteed ik aandacht aan het vergroten van jouw intuïtieve ontwikkeling, zullen we lekker eten en drinken en is er tijd voor bezinning en rust.

Impressie van de live dagen eerder op Ibiza gegeven. Door Corona heb ik besloten om in 2022 de live dagen in NL. te geven.

De Locatie. De plek voor bezinning. 

De live dagen vinden plaats op een fantastische locatie in de regio Utrecht. Het is een oud klooster dat omgetoverd is tot een bijzondere oord waar alleen mensen komen die bezig zijn met het versterken van hun leiderschapsvaardigheden en bewustwording. Je kunt op deze plek even alles loslaten en aandacht te hebben voor jezelf. Het is ME-TIME. 

Hoe zien de 7 online modules eruit?

MODULE 1: LEIDERSCHAP PAKKEN

Leiderschap geef je en neem je. Een juiste balans hierin vinden, maakt dat je teams uit je hand gaan eten en steeds zelfstandiger worden. Zodat je het operationele gedoe achter je kunt laten en je kunt focussen op strategie of jouw volgende klus.

MODULE 2: (team) ROLLEN

Jij denkt dat je teams uit x personen bestaat? Nou echt niet. Iedereen heeft verschillende subpersoonlijkheden, die ik rollen noem. Ik kan er bij mezelf al vijf zo opnoemen en dit geldt voor iedereen. Stel dat je met 6 personen in je team zit, dan heb je dus te dealen met 6 x 5 = 30 subpersoonlijkheden. Afhankelijk van in welke fase een team zich bevindt komen die rollen bovendrijven. Het is noodzakelijk met deze rollen om te kunnen gaan, want ze maken je het leven anders behoorlijk lastig. Deze module valt in de categorie: leadership secrets nobody knows.

MODULE 3: SYSTEEMDENKEN EN ORGANISATIECULTUREN

Een team is een geheel. Ik vergelijk het altijd met een auto, daar kun je ook niet zomaar een wiel uitdraaien. Door systemisch te kijken zie je beter aan welke knoppen je moet draaien. Daarbij maakt een team deel uit van een grotere context: de organisatiecultuur. Hoe meer je van organisatieculturen begrijpt, hoe makkelijker jij jouw teams helpt in de uitdaging waar ze voor staat.

MODULE 4: LEAN & SCRUM

Het is net als de IPhone (of ander merk). Hoe hebben we het ooit zonder gedaan? Een Lead Black Belt Six Sigma expert gaat je alles vertellen wat je moet weten over deze thema’s, zodat jij er praktisch mee aan de slag kunt gaan en niet zelf een complete cursus hoeft te volgen.

MODULE 5: VERGADERTOOLS DIE WEL WERKEN

Soms kunnen dingen ook gewoon praktisch worden opgelost. Ik geef je 3 vergadertools die jij morgen al kunt inzetten zodat vergaderen makkelijker gaat en leuk wordt. Zelfs zo makkelijk dat jij niet meer nodig bent, omdat je team de vergadering zelf regelt.

MODULE 6: SENIOR ADVIESVAARDIGHEDEN

Wanneer ben je eigenlijk een executive teamcoach of een senior consultant? Wat betekent dat? En hoe kom je daar? Daar vertel ik je alles over in deze module. Een module die bij uitstek ook heel interessant is voor leiders.

MODULE 7. HRM MUST KNOWS

Teamcoachen gaat over mensen, HRM gaat over mensen. Als je met teams en organisaties werkt ben je verplicht op de hoogte te zijn van de belangrijkste HRM thema’s. Ben je niet zo bekend met dit onderwerp? Ik deel de belangrijkste onderwerpen met je zodat jij jouw klanten beter kunt adviseren of jouw teams beter kunt leiden.

Hoe weet je of je geschikt bent voor dit programma?

1.  Je hebt veel ervaring met het werken in groepen of teams

2.  Je bent bereid om te deepdiven. Ik versta hieronder dat je open staat voor kritisch zelfonderzoek.

3.  Je wilt je eigen leiderschapsvaardigheden aanzienlijk vergroten, coachen op executive level en/of je onderneming met grote sprongen uitbreiden.

4.  Je wilt concrete SMART resultaten halen.

Wat levert het traject je op?

✓ Diepgaande kennis van groepsdynamica en teamontwikkeling. Kennis niet uit een boekje, maar echte praktijkkennis die beklijft.

✓ Een schat aan interventies, methoden en technieken, oefeningen en tools.

✓ Vaardigheid om een willekeurig team naar zelfsturing en zelforganisatie te tillen door middel van een bewezen effectieve aanpak.

✓ Een onvergetelijke LIVE dagen die je NOOIT meer zult vergeten.

✓ Inzicht in de sterke en zwakke punten in jouw rol als professional (leider, teamcoach, consultant), met heldere focus op toekomstige leerdoelen.

✓ Vaardigheid om klussen te verkopen en uit te voeren als executive teamcoach van 25k of meer (extern of intern in de organisatie).

✓ Levenslang en 24/7 toegang tot de online academie.

✓ Gedreven businessbuddies waar je altijd bij terecht kunt en die je zullen upliften.

Praktijk casus teamcoachtraject

Wat was de aanleiding voor een teamtraject met Floor Daver?
Aanleiding voor het traject was het hebben van een vrijwel nieuw team in een bedrijf in een turnaround situatie. In de turnaround was/is de rol van het MT cruciaal: op inhoudelijk vlak voor het consequent uitdragen en implementeren van de strategische richting en op vlak van cultuur voor het permanent geven van het juiste voorbeeldgedrag.

Hoe heb je de aanpak/ werkwijze van Floor ervaren?
De aanpak startte met het bouwen aan vertrouwen, waarna gaande weg de sessies het MT steeds meer zelf sturing is gaan geven aan de richting en snelheid van het leertraject. Floor heeft ons vanuit diverse theoretische modellen inzicht gegeven in waar we als team staan. Daarnaast heeft zij ondersteund qua methodiek en werkvormen in de sessies. Tenslotte heeft zij als spiegel voor het MT gefungeerd door haar waarnemingen in te brengen, met name daar waar het patronen betrof. Daarbij heeft zij goede balans gevonden tussen sturen/bijsturen en het MT zelf invulling laten geven aan het leertraject. Zowel in de voorbereidende sessies als in de sessies was de samenwerking prettig en persoonlijk.

Wat het jullie als team opgeleverd?
Als team zijn we flink opgeschoten door de sessies. Het vertrouwen is gegroeid waardoor samenwerking een thema is dat nu veel makkelijker besproken wordt, waardoor feedback veel meer gegeven wordt en we veel beter zijn gaan luisteren en samenwerken. Als team zijn we nu beter in staat zelfstandig(er) aan volgende ontwikkelingsstappen te werken. Daarmee geven inmiddels ook een veel beter voorbeeld. In een volgende stap zijn we nu met ons middenkader aan het werk om vergelijkbare stappen te maken.

Jeroen Pecasse

Management director, Pon equipment NL B.V.

Wil jij ook teams op executive level coachen of jouw leiderschap een boost geven? Vraag dan een 1 op 1 gesprek met mij aan.

Omdat ik de groep samenstel op basis van mijn intuïtie en ervaring, wil ik je graag eerst spreken. Vul alsjeblieft dit formulier voor me in, dan neem ik deze week nog contact met je op.

2 + 10 =

Ik bel je deze week!

Volg mij op social media