Dit zeggen klanten over Floor Daver en
over het Teamcoachen Exclusief programma

De reden dat ik heb meegedaan aan Teamcoachen Exclusief is omdat ik echt merkte dat in groepen waarin ik veel faciliteer in mijn rol als HR Business Partner, teams van MT’s waarin directies werken, de ene groep iets anders vroeg van mijn rol dan in andere groepen, om dezelfde impact te bereiken. Ik had zoiets van: ‘wat is dat?’ en ik was vanuit mijn rol als HR adviseur/professional heel erg gewend om naar individuen te kijken. Daarbij kwam ik erachter dat er veel meer speelt in teams. Er is iets met groepsdynamica en teamfases en toen kwam Floor op mijn pad en toen dacht ik: hier moet ik nog veel meer van leren.

Mijn belangrijkste uitdaging in mijn rol was dat ik op gegeven moment veel interventies heb geprobeerd in groepen en in bepaalde groepen liep ik vast en dat was zeker niet in alle groepen het geval. Maar sommige wel en daarin dacht ik wel ‘Ja, maar wat is nu de sleutel?’ Ik heb eigenlijk mijn hele toolkit qua facilitations skills geprobeerd, maar ik kon geen impact maken. Daar ben ik mee aan de slag gegaan en daar biedt dit programma alle handvatten voor door te ervaren wat groepsdynamiek met je doet wat bij teamfases hoort. Maar vooral ook door te leren: wat vraagt dat van mij in mijn rol in het situationeel leiderschap wat ik daar anders in nodig heb?

Je krijgt heel veel concrete handvatten in het hier en nu, je bouwt heel veel kennis op. Maar het is wat dat betreft een programma waarin je heel veel leert over teamcoachen vanuit mijn rol als HR-adviseur, dus ik ben niet aan het teamcoachen in mijn werk. Tegelijkertijd merken we ook dat het een soort personal development / personal leadership programma is, omdat je ook zo in de spiegel moet kijken van ‘wat breng ik mee in een groep?’, dus ik vind het een hele rijkdom aan kennis.

Margo Nederhand

HR Business Partner, HU University of Applied Sciences Utrecht

Als leidinggevende bij DUO heb ik te maken met een aantal ontwikkelingen die vragen om een andere aanpak. Het streven binnen de organisatie is minder management en meer zelforganisatie. Dit vereist nieuwe manieren van besturen en een andere werkwijze voor de teams. Ik vind het een behoorlijke uitdaging en ook wel spannend om mijn afdeling goed te kunnen begeleiden naar zelforganiserende teams.

Om mijn teamcoach skills een boost te geven, zodat ik de teams van mijn afdeling maar ook mezelf kan helpen besloot ik bij Floor de cursus Teamcoachen Exclusief te volgen. Dit was op aanraden van Marieke van Ginkel waar ik eerder een cursus “informeel leiderschap” gevolgd had. Toen ik haar benaderde met de vraag “Waar kan ik leren een goede teamcoach te worden?’ was ze heel stellig: “bij Floor Daver!”.

Dit is inmiddels ook voor mij een goede keuze gebleken! Door de cursus krijg ik steeds beter inzicht in groepsdynamica, ik observeer beter en krijg grip op hoe succesvolle teamcoachtrajecten opgezet moeten worden. Hoewel ik nog lerende ben, ben ik erg blij dat ik mijn rugzak aan het vullen ben met dit traject.

De trainingsdagen zijn goed opgebouwd, het lesmateriaal wordt op een hele toegankelijke manier aangeboden. De online webinars zijn erg leerzaam en de modulaire opbouw is prima.

Floor is enthousiasmerend en weet haar kennis heel goed over te brengen. Voor mij een inspiratie om het vak teamcoach verder onder de knie te gaan krijgen.

Ramon Cohen

Manager Beheer, DUO

Ik volg Floor al een tijd, ik heb bij haar 2 opleidingen gedaan. Ik vind Floor een ontzettend voorbeeld voor mij als het gaat om leiderschap, om leiderschap in teams. En vandaag wilde ik nog veel meer van haar leren en veel meer zien over hoe je dat dan doet, hoe je dat aanpakt, wat zij daarin doet en ook het ontdekken van mijn eigen weg daarin.

Ik zit nu nog in het Exclusief traject van Floor en het heeft mij superveel gebracht, dus ik ben daar ontzettend enthousiast over.

Het leert mij heel veel over hoe teams werken, wat er gebeurt in de dynamiek en dat doen we deels door het zelf te ervaren.

Ik ben heel erg aan het ontdekken welke rollen zie ik terug in teams, wat doe ik in teams die mondiger zijn, wat doe ik in teams die stiller zijn, dus je wordt zelf ook continu getriggerd in teams en wat doe je daar dan mee in je eigen gedrag. Ik kan het meteen inzetten in de praktijk.

Ik merk ook dat mijn opdrachten daardoor ook veranderen, groter worden, complexer worden, dat ik veel meer ga zien.

Wat het mij heeft opgeleverd in het traject? Dat ik veel bewuster ben van mijn eigen gedrag in teams.

Dus veel meer ook kan sturen van: welke rol zet ik nu in, wat voor gedrag ga ik nu inzetten.

En daarin ook veel effectiever wordt, in het begeleiden van mijn teams, omdat ik weet wat triggert en daarin ook ander gedrag kan inzetten.

Dat is zeker nog helemaal niet klaar, maar ik merk dat ik daar wel echt stappen in aan het zetten ben.

Elsbeth Tramper

Psycholoog, coach en trainer (owner), Drietact

Ik had hiervoor een opleiding gedaan voor professioneel coach en dat was zowel voor individueel als voor teamcoaching. En die teams vond ik eigenlijk zo interessant dat ik dacht: daar wil ik meer van weten.

Dus toen ben ik eerst Leer Teamcoachen gaan doen bij Floor en ja, toen nog meer getriggerd en nog meer inzichten wilde ik krijgen.

Toen kwam dat Exclusief verhaal voorbij kwam, dacht ik: nou als ik daar aan mee mag doen, dan duik ik daar in met alles wat ik heb. Dus dat heb ik ook gedaan.

Ik kan het eigenlijk niet omschrijven, zo geweldig vind ik het. Het heeft mij zo veel gebracht. 

 

Hyacinthe van Emst

Team- & intervisiecoach, Enig Idee Coaching

Ik heb mij opgegeven voor Teamcoachen Exclusief, wat een moeilijke beslissing was. Maar dat heb ik gedaan om niet alleen zelf beter te worden in mijn werk.

Ook om minder last te hebben van triggers en emoties in mijn werk waardoor ik niet kan inzetten wat ik eigenlijk denk in te kunnen zetten.

Je kunt dit niet uit een boek halen. En als je daar echt iets over wilt leren, is wat Floor zelf al zegt en wat ik zelf al heb ervaren, is dat je het echt zelf moet gaan doen en ervaren. Dat is waar Floor dan heel goed in is. Zij biedt daar echt de structuur, het platform, de veiligheid. Zij is daar echt een leader in.

Dus dat zou ik mensen echt aanraden. Maar dan moeten ze er wel echt voor gaan. Want anders is het niet handig. Als je niet durft, dan haak je wel af denk ik.

Margriet Klomp

Eigenaar, AddValue Training en Counseling

Het Exclusief Teamcoachen traject is enorm uitdagend, heel breed. Allerlei aspecten komen aan bod. Het is ook een hele diverse en brede groep waarbij Floor echt vanuit haar kennis, expertise en ervaring je steeds een stap verder helpt in je eigen ontwikkeling als teamcoach, maar ook als leider.

Problemen binnen teams waar ik vaak tegenaan loop is dat het niet veilig genoeg is. Mensen voelen zich niet vrij om zich uit te spreken, hebben last van allerlei gedoe wat speelt in organisaties en daardoor kan er angst ontstaan.

In ieder geval is er weinig vrijheid en veiligheid om open te zijn en dat zou ik heel graag willen doorbreken.

Mijn deelname aan Teamcoachen Exclusief heeft zeker iets opgeleverd. Ik merk dat op een aantal vlakken zaken meer bespreekbaar worden, mensen zich meer open opstellen.

Je hebt niet in een keer de veiligheid terug in het team, maar langzamerhand worden er wel stappen gezet waarbij mensen meer open worden en dus meer delen en weet je waar er aan gewerkt moet worden.

Mascha Sonnemans

Teamcoach en lid van het leiderschapsteam, ABN AMRO Bank N.V.

Ik werk heel veel met management teams in verschillende organisaties. Ik had het gevoel: ik weet wel veel intervisies, maar ik wil eens wat nieuws leren.

En ik wilde het vooral in de praktijk gaan ervaren. Dat omdat ik in organisaties kom waar veel turbulentie is omdat er een verandering gaande is, dat je goed moet kijken van: waar willen we naartoe en wat is er met die groep aan de hand? Wat is er met dat team aan de hand?

Een van mijn persoonlijke uitdagingen is: om niet alles op mijn schouders te nemen en vervolgens keihard te gaan rennen.

Maar dan vooral te kijken waar is een team en waar zijn ze op dat moment en in welke fase zitten ze? En dat zijn dingen waar ik met Floor ook, vooral in dit traject, heel veel uithaal en heel veel inzichten in krijg.

Wat het mij heeft opgeleverd in teams op dit moment? Dat is vooral de inzichten waarin de fasen van een team zit. Die herken ik nu veel meer, maar ik herken ook eigenlijk mijn eigen rol, want je hebt vaak ook heel veel verschillende rollen.

En door met Floor hieraan te werken en ook met dit kleine team, we zijn een groep van 8 powerladies, leer je veel meer over jezelf en hoe je daarin acteert.

En dat heb ik de afgelopen tijd, de afgelopen maanden veel kunnen toepassen waardoor ik veel meer bewust ben van mijn eigen rol of waar we als team zijn. En daardoor kan ik ook andere interventies toepassen.

Ik kan een heel mooi lang verhaal ophangen, maar ik zou zeggen: ga gewoon een traject aan met Floor. Daar haal je ontzettend veel uit en het is een cadeau voor jezelf, maar ook voor de organisaties waarin je werkt.

Nicole Bouwer

Coach, Strategisch Communicatie Adviseur en eigenaar, Be Gr8.

Met Teamcoachen Exclusief wilde ik graag meer over mezelf begrijpen in groepen. Ik wilde mezelf leren in te zetten als instrument.

Het Exclusief Teamcoachen-traject was echt een deepdive. Niet zozeer in leiderschap in teams, maar zeker ook in je eigen perfomance daarin en je eigen ontwikkeling.

Je persoonlijke ontwikkeling als coach van teams. Je kunt pas teams coachen en voorgaan in leiderschap in teams als je zelf ook persoonlijk leiderschap ontwikkelt.

Ik heb het gevoel dat ik dat met dit traject echt de tools in handen heb gekregen om hiermee aan de slag te gaan, maar ik denk dat je daar nooit uitgeleerd over bent.

Het is zo makkelijk om in rollen te schieten. En als je daar eenmaal bewust van bent, dan zie je het om je heen gebeuren.

En de kracht is toch elke keer weer om jezelf te centeren, om op één lijn te komen. Om vanuit je eigen kracht te kunnen blijven reageren.

Tamara de Lange

Managing Partner, Ambitions Works

Ik was eigenlijk helemaal niet bezig met het idee van teamcoachen, maar toen ik het webinar van Floor voorbij zag komen, wist ik direct dat ik er meer over wilde weten. Omdat team-leren zo veel meer brengt dan individueel leren en een goed team productief en wendbaar is. En ik was benieuwd wat een online leertraject mij zou kunnen brengen. Het blijkt ongelooflijk leerzaam te zijn. Floor weet waar ze het over heeft en wat we nodig hebben om ons het teamcoachen eigen te maken.
Jolanda Strijbos

Programma manager Vitaliteit, Beijao en VGZ

Ik heb het executive programma bij Floor gevolgd inclusief een week Ibiza. Het heeft mij echt in mijn kracht gezet als (team)coach. Floor is praktisch en duidelijk en vol passie over haar vak. Juist de praktische handvatten en de stappen die ze daarin volgt hebben mij net dat extra stuk bagage gegeven waardoor ik een completere (team)coach ben. In mijn sessies en begeleiding kom ik snel tot de kern en ontstaat er de ruimte om dat op tafel te krijgen wat er onder water leeft.
Petra de Lange

Teamcoach, Buro De Lange Coaching & Advies

Coachen is voor mij een levensstijl, die meer handvatten moest krijgen om met lef als teamcoach de uitdaging aan te gaan! Daarbij zocht ik aansluiting, niet alleen met een programma, maar juist bij degene die mij deze vaardigheden en gevoel kon leren. Bij Floor ben je jezelf en mag je ook je kracht en kwetsbaarheid inzetten. Je ervaart de dynamiek van de groep om te onderzoeken wat dit met jezelf doet. Floor is een waardevolle, eerlijke en oprechte trainer die dichtbij zichzelf blijft, waardoor jezelf ook meer lef en ruimte krijgt en pakt. Het spirituele, het zachte en de intense manier van benaderen van mens en theorie, maken Floor tot één geheel voor elke cursist. Bij Floor mag iedereen er zijn.
Marlies Meinesz

Eigenaar, De Personeelszaak

Ik heb meegedaan aan Teamcoachen Exclusief omdat ik regelmatig met teams werk en graag meer wilde leren over groepsdynamica en het versterken van de onderlinge samenwerking binnen teams. Het programma vind ik met name waardevol, omdat zowel de theorie als de praktijk centraal staat. En je door het volgen van een online training de lessen meerdere keren terug kunt kijken op momenten dat het jou het beste uitkomt. Na het volgen van het programma heb je een goede basis om vol vertrouwen zelf met teamcoachen aan de slag te gaan. En daar komt bij dat Floor een zeer deskundig en zorgvuldige teamcoach is die zichzelf durft te laten zien.
Lucienne Gravestein

Eigenaar, IB Expert

Het Exclusief programma heeft mij als facilitator, verkoper en als persoon een enorme boost gegeven. Met als resultaat: andere mindset, groots denken, just f** do it, focus & zelfverzekerdheid, meer verkoop met hogere tarieven en inhoudelijk veel betere trainingen. Door de verantwoordelijk in de groep te leggen, hoef ik als facilitator minder hard te werken, waardoor ik meer tijd en ruimte heb om de groepsdynamica zichtbaar te maken. Zo kan de groep zelf echte stappen vooruit maken. Met als resultaat: klanten die nog enthousiaster zijn! 
Helga van der Hart

Teamcoach, Verschil Specialisten