Ik heb het deze week al twee keer gedaan: een “fout” gemaakt.

Maandag heb ik in mijn rol van leidinggevende een zogenaamde oplossing bij mijn collega doorgeduwd waar ze helemaal niet op zat te wachten. Met als effect dat ze – terecht – boos op mij werd.

En vandaag heb ik als teamcoachopleider geïntervenieerd in een groepsproces waarbij ik het patroon (ja-maar zeggen) even snel benoemde en snel doorging naar het volgende onderdeel. Met als effect dat de groep niet zelf haar gedragspatroon kon doorbreken en mensen dachten dat ze iets ‘fout’ deden.

In beide gevallen heb ik een repair gemaakt. Oftewel: ik heb erkend dat ik het mis had, mijn excuses gemaakt en geluisterd naar wat het effect was van mijn ‘fout’.

Ik vertel je dit, omdat mensen vaak denken dat ik ‘alles’ goed doe, dat is dus niet zo. Dat kan ook helemaal niet als je met mensen werkt. We maken allemaal ‘fouten’.

Wat ik wel heel goed kan is herkennen dat ik soms te snel ga en dat erken. Ik durf sorry te zeggen, tegen mezelf en tegen de mensen met wie ik werk, tegen de teams die ik coach.

Een repair maken is één van de allerbelangrijkste interventies die je als Teamcoach kunt doen.

Met als effect dat de lucht geklaard is, we dingen uitspreken, van elkaar leren, kwetsbaar zijn en weer verder kunnen. SAMEN.

Durf jij dat?

Toegeven dat je fout zat en vervolgens sorry zeggen?

Let me know below,

Hartelijke groet,

Floor

 

In maart 2021 start ik weer met een nieuwe rondes van Leer Teamcoachen en Teamcoachen Exclusief (editie NL voor senior leiders en consultants). Wil jij met mij sparren om te ontdekken of één van mijn programma’s bij jou past?

Boek dan HIER een 1 op 1 gratis adviesgesprek met mij. Ik heb ruimte voor drie gesprekken per week dus schrijf je snel in. Zit er geen mogelijkheid voor je bij, reply dan op deze mail met een 1 op 1 afspraak verzoek, en ik neem dan asap contact met je op.

Let op: t/m 31 december 2020 ontvang je €500,- vroegboekkorting* op beide programma’s. Wacht dus niet te lang voor het maken van een persoonlijke afspraak met mij. (* mbt Teamcoachen Exclusief: vroegboekkorting alleen geldig voor de eerste 6 aanmeldingen),

 

 

 

Floor is Organisatiepsycholoog, Teamcoach en Ondernemer. 18 jaar heeft ze gewerkt als leiderschap en communicatietrainer en als executive teamcoach in het bedrijfsleven. De afgelopen 4 jaar heeft ze meer dan 300 leidinggevenden, consultants en coaches opgeleid tot teamcoach. Dat doet ze online, in Nederland en vanaf haar thuisbasis Ibiza. Iedere week inspireert ze meer dan 7000 professionals met haar blogs, vlogs en met dagelijkse posts op social media. Floor is vaste teamcoach en mede-eigenaar van Echt Ierland. Het is Floor’s missie om meer licht en lucht in teams te brengen. Alleen dan maken we SAMEN de wereld beter en mooier. Ze vindt het geweldig als jij deze missie mee nastreeft. Meer info vind je op www.floordaver.nl.