Helga is een ervaren (executive) Teamcoach en haar trajecten lopen eigenlijk altijd soepel. Maar momenteel begeleidt ze een team-verbetertraject in het onderwijs, en de startsessie die ze daar onlangs begeleidde verliep nogal stroef. Teamleden gaven aan dat het te onveilig was om te kunnen starten met een verbetertraject.

Helga vraagt mij: Floor hoe kan ik de vervolgsessie zo programmeren dat het veiliger wordt en het team wel commitment gaat tonen voor het verbetertraject.
In deze video/ podcast behandelen we de volgende thema’s:

  • Waarom je, als je echte verandering wilt realiseren, niet zomaar met een verandertraject moet beginnen, maar eerst commitment moet krijgen van het team.
  • Hoe groepen jou als leider of teamcoach kunnen manipuleren omdat ze niet willen veranderen.
  • Waarom leiderschap pakken zo enorm nodig is.
  • Verschillende interventies om het veiliger te krijgen in je teams.
  • Hoe je teams wel in een GO-stand krijgt.

Kortom, deze week weer heel veel waardevolle lessen in Dagboek van een Teamcoach.

Bekijk hieronder de video.

De aflevering is ook via Soundcloud te beluisteren.

Laat je weten wat jouw inzichten zijn naar aanleiding van deze aflevering? Dat kan onder in de comments.

Wil jij met mij samenwerken? 
1. In juli, en daarna weer vanaf september (in augustus ben ik vrij) ga ik iedere week live in de besloten facebookgroep: Dagboek van een Teamcoach. Wil jij jouw teams verder helpen en heb je een vraag? Dan is dit de plek waar ik je live en geheel gratis coach.

2. Leer Teamcoachen – voor teamcoaches (trainers, managers, adviseurs) met 0-5 jaar ervaring:Je kunt HIER altijd een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek bij me aanvragen.

3. Teamcoachen Exclusief – voor senior consultants en ervaren leiders: start mei 2020Klik hier voor meer info en vraag een meteen 1 op 1 gesprek met mij aan om te onderzoeken of het programma bij jou past.

 

Floor is Organisatiepsycholoog, Teamcoach en Ondernemer. 15 jaar heeft ze gewerkt als leiderschap en communicatietrainer en als executive teamcoach in het bedrijfsleven. De afgelopen 3 jaar heeft ze meer dan 250 leidinggevenden, consultants en coaches opgeleid tot teamcoach. Dat doet ze online, in Nederland en vanaf haar thuisbasis Ibiza. Iedere week inspireert ze meer dan 8000 professionals met haar blogs, vlogs en met posts op social media. Floor is mede-eigenaar, HR manager en vaste Teamcoach van Echt Ierland. Jaarlijks verzorgt Echt Ierland unieke reisbelevingen voor 4000 gasten naar Ierland. Het is Floor’s missie om meer licht en lucht in teams te brengen. Alleen dan maken we SAMEN de wereld beter en mooier. Ze vindt het geweldig als jij deze missie mee nastreeft. Meer info vind je op www.floordaver.nl.