Visie

Floor Daver Samen Ontwikkelen (FDSO)

Samen staat voor samen bepalen hoe en wat we leren en samen ervaren. Met jou als klant en met jou als deelnemer. Ik geloof namelijk dat jij heel goed weet waar je naartoe wilt. Ik help je alleen om het wat concreter te maken en ondersteun je op je pad. We doen het samen, ook samen met de groep waarin we werken.

Ontwikkelen staat voor leren en ervaren om dichter bij onze kern te komen. Die kern is overschaduwd door allerlei ‘wikkels’ die we hebben opgedaan in ons leven. We gaan ons als het ware ont-wikkelen om dichter bij onze kern, kracht of essentie te komen. Vanuit de overtuiging dat als we eenmaal bij onze kern zijn en kunnen blijven, iedereen er beter van wordt. Jijzelf en de context waarin je je begeeft als je thuisfront, het team en de organisatie waarin je werkt.

De kracht van de groep is immens en altijd sterker dan de invloed van een enkel individu. Als een groep niet wil, gebeurd het niet. Het zijn negatieve gedachten, angsten, boosheid en frustratie die bepalen dat een groep zich als geheel zich moeilijk kan bewegen. Hoeveel vergaderingen zijn saai en vermoeiend? Hoeveel organisatieverandering lukken niet? In de dagelijkse werkpraktijk en verandertrajecten wordt zelden gesproken over het onderliggende proces (= groepsdynamica).  Uit onderzoek en uit mijn eigen ervaring blijkt, dat als je bewust wordt van dit proces en het aangaat, we tot betere resultaten en meer werkplezier komen. Vandaar mijn missie om groepen bewuster te maken de kracht van de groep te gebruiken voor ECHTE verandering!