Mijn doel voor dit jaar is om veel efficiënter te gaan werken. Om me meer te focussen op wat ik het leukste vind en het beste kan. Niet meer altijd werken, maar maximaal 24 uur. Zodat ik meer tijd met mijn familie en vrienden kan doorbrengen.

Zo hebben Ivo en ik bijvoorbeeld afgesproken dat we één doordeweekse dag vrij zijn. Een dag vrij om samen te zijn, te wandelen en te lunchen. We mogen dan wel sparren over strategische stappen die we in 2019/2020 en verder gaan zetten. Dit voelt voor ons namelijk niet als werken.

We hebben het inmiddels zo geregeld, dat onze teams altijd doordraaien. Dat lukt omdat we ruim een jaar geleden bewust aan de slag zijn gegaan om ons overbodig te maken.

Gelukkig heb ik een paar jaar kunnen oefenen in het begeleiden van dit soort transities. Ik heb het in mijn jaren als teamcoach gezien: teams die van angstig en afwachtend veranderen in daadkrachtig en zelfstandig. Een magische ervaring.

Het vraagt om heel veel werk aan de voorkant, maar het resultaat is het ZO waard! Voor het team, voor de leider en voor het bedrijf. Hoe bereik je als leidinggevende of ondernemer zo’n volwassen en zelfstandig team?

Er zijn een aantal cruciale voorwaarden voor het bouwen van een zelfsturend team:

  1. Formuleer een heel duidelijk doel. Iedereen moet glashelder weten wat men te doen heeft en gecommitteerd zijn aan die doelen. Het doel moet niet door de leidinggevende zijn neergelegd, maar uit de groep zelf komen. Niet top-down dus.
  2. Maak duidelijke werkafspraken: hoe gaan we met elkaar om? Ook dit komt niet uit de leidinggevende, maar uit het team zelf. Op deze manier borg je de normen en waarden waar iedereen zich aan moet gaan houden.
  3. Iedereen moet zijn eigen taak helder hebben en goed (kunnen) uitoefenen, simpel maar essentieel.
  4. Help elkaar waar mogelijk, luister naar elkaar, durf om hulp te vragen en spreek elkaar aan op dingen die minder gaan.

Als je deze punten hebt toegepast, dan ben je goed op weg om een zelfsturend team te creëren.

Als je veel met freelancers werkt…

Ik wil hier nog wel aan toevoegen, dat als je met freelancers werkt, het creëren van een zelfsturend team lastiger is. Je kunt een topteam hebben, maar je zult als leider wel één op één moeten aansturen. Of je kunt natuurlijk ook een fantastische rechterhand aannemen, zoals mijn collega Yoeri, die je dat deel uit handen neemt!

Ook als je geen eigen team hebt, maar teams adviseert of coacht, is het goed om te weten dat het grote werk aan de voorkant ligt: zorg dat verandering uit het team zelf komt. Dat er doelen worden bepaald en afspraken gemaakt worden waar het team achterstaat. Stap 1 op weg naar een proactiever en zelfsturender team.

Heb ik je geïnspireerd om te werken aan je skills en wil je meer tips en tools over hoe jij jouw teams coacht naar meer zelfstandigheid? 

Maak kans op een strategiesessie! In een gratis online sessie van 45 minuten denk ik met je mee welke mogelijkheden er voor jou zijn om jouw teams beter te maken en jouw leiderschap (in je rol als trainer/ coach/ consultant of leidinggevende) te verbeteren. Meld je via dit formulier aan. Ik geef 3 gesprekken per maand weg.

Tot volgende week!

 

 

Floor is Organisatiepsycholoog, Teamcoach en Ondernemer. 15 jaar heeft ze gewerkt als leiderschap en communicatietrainer en als executive teamcoach in het bedrijfsleven. De afgelopen 2 jaar heeft ze meer dan 200 leidinggevenden, consultants en coaches opgeleid tot teamcoach. Dat doet ze online, in Nederland en vanaf haar thuisbasis Ibiza. Iedere week inspireert ze meer dan 9000 professionals met haar blogs, vlogs en met dagelijkse posts op social media. Floor is vaste teamcoach en mede-eigenaar van Echt Ierland. Jaarlijks verzorgt Echt Ierland unieke reisbelevingen voor 4000 gasten naar Ierland. Het nieuwe label Echt Portugal is in de maak. Het is Floor’s missie om meer licht en lucht in teams te brengen. Alleen dan maken we SAMEN de wereld beter en mooier. Ze vindt het geweldig als jij deze missie mee nastreeft. Meer info vind je op www.floordaver.nl.