Selecteer een pagina

Dit zeggen klanten

 

Dit zeggen klanten

Ik deed mee aan De Deepdive, omdat ik zocht naar verdieping, exploratie en om een grote stap te maken in mijn leiderschapsontwikkeling.
Floor zie ik als een bevlogen, passievol en oordeelloos persoon met een sterke intuïtie en expertise voor wat er speelt in een organisatie en wat er nodig is. Haar leiderschapsinterventies past ze op het juiste moment toe en ze kan een organisatie en of teamvraagstuk op lichte en praktische wijze terugbrengen tot de kern door het stellen van de juiste vragen en door haar visie.
Het programma heeft mij opgeleverd dat ik mijn opdrachtformulering nog scherper doe. Door zelf de fasen van menselijke systemen te exploreren weet ik beter wat organisaties en hun teams nodig hebben. Ik maak nu inhoudelijk sterke maatwerk programma’s en mijn leiderschapsinterventies zijn vrijer. Ik hoef minder ‘hard’ te werken. Dit alles bij elkaar opgeteld maakt dat de organisaties en teams waarvoor ik werk waardevolle resultaten halen, meer zelfsturend opereren en er gedragsverandering heeft plaatsgevonden.
De combinatie van het ervaringsleren, het proceswerk en de verdiepende interactie met een geweldige groep, zijn een verrijking voor iedere leider, teamcoach of consultant. Ik beveel dit programma van harte aan leiders aan die organisatiesystemen van binnenuit willen verbeteren.
Hoe heerlijk, ik ervaar meer vrijheid en ruimte om te doen wat ik fantastisch vind!

Tinus Juurlink

TinusTransform

Ondanks mijn stevige ervaring met dialoogbegeleiding voor bestuursraden en directieteams, mijn academische achtergrond en talloze opleidingen over cultuur en gedrag, voelde ik me diep van binnen nog niet vaardig genoeg. Achteraf wist ik vaak wel wat er aan de hand was, maar interveniëren in spannende situaties zelf was onbekend terrein voor mij. Tot mijn grote frustratie, omdat ik wel zag waar deze topteams onderpresteerden en hoe dat onderpresteren doorsijpelde in hun organisaties. In mijn coaching met Floor ontdekte ik dat ik veel harder werkte dan nodig was. Ik ben haar Higher Self leiderschapsaanpak gaan toepassen in mijn werk. Ik kan nu het gedrag van groepen ‘lezen’ en weet van binnenuit wat er nodig is in het hier en nu. De resultaten die ik haal met de teams die ik begeleid, maken dat directieteams dankbaar zijn door mij gecoacht te worden en de aanvragen stapelen zich op. Ik voel me eindelijk VRIJ in mijn leiderschap.

Marlies Ypma (48)

Organisatieadviseur en executive (team)coach voor topmanagers in de publieke sector

Ondanks mijn jarenlange ervaring en het hoge level waar ik in opereer, lukte het mij niet om het kleine meisje in mijzelf los te laten. Het kleine meisje dat vooral tijdens lastige situaties waarin om leiderschap werd gevraagd opdook. Dit zorgde ervoor dat ik lastig moeilijke beslissingen kon nemen en lang bleef piekeren, ook ’s nachts. Ik voelde me niet altijd stevig in mijn rol. Ik heb kennisgemaakt met Floor’s  Higher Self Leiderschapsaanpak en ik ben de principes gaan toepassen in mijn werk. Dit heeft me open gekraakt. Ik voel me nu vrij in mijn leiderschapsrol en ben tevens heel hard aan het groeien met mijn droombedrijf. Ik doe voluit in wat ik te doen heeft; scholen beter en mooier maken’. 

Karin* (53) jaar, directeur van een gerenommeerde opleiding voor intern begeleiders en tevens consultant voor besturen in het onderwijs.

*Karin is niet haar werkelijke naam. Om privacy redenen wil ze graag anoniem blijven. Karin geeft aan dat je contact met haar mag opnemen om vragen te stellen over De Deepdive. Dit is mogelijk via Floor.

De Deepdive

 

De Deepdive is een ambitieus en intensief systemisch leiderschapsprogramma van 1 jaar.

Waarin je

N

stopt met ego-driven leiderschap en in je higher self stapt, waardoor je fearless bent en je vrij voelt als leider.

N

gebruik maakt van systemische inzichten, waardoor je de boel moeiteloos in beweging krijgt.

N

het onmogelijke mogelijk maakt en keiharde resultaten creëert.

Ik laat alleen topleiders toe die voluit willen gaan. Deze topleiders weten dat wonderen bestaan en dat we magie kunnen creëren terwijl we achterover mogen leunen. Omdat we op een andere frequentie gaan werken dan we altijd deden. It’s time for greatness.