Mijn onzekerheid werd mijn kracht: daar waar het donker was bracht ik licht in teams...

als klein meisje werd ik erg onzeker door alles wat er in een groep gebeurde

Als studente besloot ik om op onderzoek uit te gaan. Wat gebeurt er allemaal in een groep, waarom doen mensen wat ze doen? Om antwoorden te vinden ging ik organisatiepsychologie studeren en volgde de afgelopen 12 jaar wetenschappelijke vervolgopleidingen op het gebied van systeemdenken en leiderschap.

Mijn onzekerheid werd mijn kracht: daar waar het donker was bracht ik licht in teams.

ik voelde dat ik niet kon verslappen

Na verschillende rollen vervuld te hebben als strategieconsultant, HR-adviseur, leiderschapstrainer en executive teamcoach had ik jarenlang een business waarin ik teamcoaches opleidde.

Van de buitenkant zag het er erg succesvol uit, maar ik voelde continu de druk om de trein op gang te houden. Constant was ik bezig om mijn groepen gevuld te krijgen en moest ik heel veel uit de kast trekken om klanten ja te laten zeggen.

Ik voelde dat ik niet kon verslappen. Ondertussen vroeg ik mezelf wel eens af waar ik mee bezig was. Intuïtief voelde ik aan dat ik voor iets groters bestemd was, maar dit gevoel drukte ik steeds weg.

Ik kon onmogelijk loslaten wat ik aan het doen was en durfde niet te veranderen. Toen kwam Corona.

Sinds 8 jaar woon ik met mijn man en zoon op Ibiza.

Naast mijn eigen bedrijf ben ik samen met mijn man eigenaar van een bedrijf in de reisbranche. Dit kwam volledig op zijn gat te liggen. Er kwamen ineens enorm grote problemen op ons af. De sfeer op Ibiza was grimmig. We moesten letterlijk maanden in ons huis blijven.

Ondertussen ging mijn lichaam protesteren. Ik kreeg zoveel lichamelijke klachten dat ik wekenlang huilend in mijn bed lag van de pijn. Alle angsten en onzekerheden over onze toekomst kwamen op mij af. En, als ik eerlijk ben, waren deze angsten niet nieuw. Ze werden nu alleen uitvergroot.

Maar op een dag werd alles ineens heel helder, ik hoorde een stem. Het was de stem van mijn hogere zelf. En dit keer luisterde ik.

Floor, ga voluit, doe je ding en laat jezelf zien. Stop met jezelf klein houden, stap in je grootsheid en vertrouw erop dat je door te luisteren naar mijn stem het juiste pad volgt. En dat is wat ik ben gaan doen. Ik ben fors gaan investeren in mijn ontwikkeling en heb nieuwe keuzes gemaakt in mijn werk.

mensen zeiden ja…

In plaats van hard werken, leef en werk ik nu vanuit moeiteloosheid. En dat merk ik niet alleen aan mijn lichaam dat weer is opgeknapt en de vrije tijd die ik overhoud. Ik merk het aan klussen die zomaar op mijn pad komen zonder dat ik er iets voor hoef te doen. Klanten zeggen JA tegen mijn ideeën en tegen mijn programma’s, puur om mijn aanwezigheid. Ik werk niet meer vanuit wilskracht, en ook al ben ik aan het werk, het is alsof ik niets meer hoef te doen.