DE HIGHER SELF LEADERSHIP PODCAST

 

De Higher Self Leadership Podcast van Floor Daver helpt jou als vrouwelijk leider aan de top om helemaal voluit te kunnen gaan en je compleet vrij te laten voelen. Ben jij een executive director, executive (team)coach of een ondernemer die veel met teams en groepen werkt? Speciaal voor jou legt Floor uit hoe Higher Self Leadership ervoor zorgt dat jij helemaal voluit kunt gaan in iedere context, waarbij ze een brug slaat tussen bewustzijnsontwikkeling, complexe groepsdynamica en no-nonsense tips vanuit haar praktijk als organisatiepsycholoog, executive leiderschaps,- en teamcoach en mede-eigenaar van een miljoenen business. Ontdek hoe jij vrij wordt van triggers en mensen moeiteloos meekrijgt, zonder harder te werken of bang te zijn om afgewezen te worden.

Ik doe mee en deel een diepe wond – 27

Toen ik deze aflevering vorige week opnam, wist ik oprecht nog niet of ik deze met jou zou gaan delen. In eerste instantie maakte ik ‘m op voor mezelf en voor mijn Deepdivers.

Het is er eentje in de categorie: met de billen bloot.

Omdat ik vorig jaar met mezelf heb afgesproken om voluit te gaan, heb ik na wat wikken en wegen besloten deze hele persoonlijke aflevering wel met jou te sharen.

Ik deel een proces waar ik momenteel in zit in de hoop dat jij er wat aan hebt.

Een executive teamobservatie; hoe maak je de beste analyse? – 26

Op dit moment ben ik bij mijn ouders in België (net over de grens met Nederland). Op hun logeerkamer ben ik me aan het voorbereiden op een executive teamcoachopdracht die ik aankomende week heb. Ik ga bestuursleden individueel coachen, een directievergadering observeren en ik ga zelf een boardroomsessie leiden. 

In deze aflevering deel ik waarom het zo belangrijk is om een verandertraject als deze te beginnen met een gedegen analyse en ik vertel je letterlijk alle ins en outs over hoe ik zo’n analyse maak. Vergeet niet je pen en notitieboek erbij te pakken. Zodat jij jezelf als executive teamcoach beter verkoopt of jij als leider veel beter jouw leiderschap kunt pakken.

De transformatie van mijn klant Inge de Fluiter – 25

Mijn klant Inge de Fluiter is visueel teamcoach, heeft een goedlopende business en werkt voor grote namen.

Inge startte 10 maanden geleden aan De Deepdive omdat ze meer verbinding wilde met zichzelf, met anderen en omdat ze door haar eigen gebouwde glazen plafond heen wilde breken.

Dat is meer dan gelukt. “Ik heb de investering al 1000x terugverdiend” vertelt ze in deze aflevering. Luister zelf maar.

De Dominante – 24

Als leider aan de top ontkom je er niet aan dat je anderen triggert zonder dat je je er bewust van bent. Op zich is dat niet erg maar het wordt lastig als je jouw team afhankelijk en afwachtend maakt. Of passief is en bank is om fouten te maken of vol in de weerstand gaat, zonder dat je door hebt waarom. 

Ik heb meerdere dominante overleveringsrollen in mijn repertoire zoals: De Judger, De oudere Zus, De Guru, De Redder en De Moeder om er zo maar een paar te noemen. 

Waarom neem ik deze dominante rollen aan en wat is het effect op de relatie, het hele team en de resultaten die je samen haalt? Daar gaat deze aflevering over.

Hoe was de Higher Self Leadership Intensive? – 23

Vorige week was de HIGHER SELF LEADERSHIP INTENSIVE voor vrouwelijke leiders aan de top die voluit willen gaan en zich vrij willen voelen in iedere context. In deze aflevering vertel ik hoe het was en hoe ik op de 2 daagse terugkijk. 

Waarom je een groep zelf besluiten moet laten nemen en hoe je dat doet – 22

De grootste uitdaging als leider van een team (team = groep in deze tekst) is om het team zelfstandiger te maken waardoor het automatisch betere resultaten haalt.

Zelfstandig in die zin dat het team eigen verantwoordelijkheid neemt voor een veilige vibe, zuivere communicatie, het resultaat, conflicten oplossen en niet te vergeten: zelf beslissingen nemen. Jij wilt je niet bezig houden met gedoe.

In deze aflevering deel ik hoe ik mijn eigen executive groep De Deepdive leer hoe de groep als geheel beter een beslissing kan nemen. Een door iedereen gedragen beslissing.

Deze en nog veel leiderschapsinterventies die aan bod komen, kun jij gaan toepassen bij jouw teams zodat je achteruit kunt en doen wat je echt te doen hebt: toekomstvisie hebben en strategie uitzetten.

Ik hoop dat je er veel inspiratie uithaalt.

Hoe ik meer dan 100K verdiende in 3 weken – 21

Drie weken geleden lag ik uitgeblust op de bank na het geven van een 5 daagse training op Ibiza. Ik voelde dat er iets niet klopte. Ik was te moe. Ik besloot het roer om te gooien. Drastisch. In deze aflevering deel ik hoe ik mijn leven 180 graden draaide, weer super fit werd en tegelijkertijd regelde dat ik meer dan een ton verdiende in slechts drie uur werken per dag.

Het succesverhaal van mijn klant Danielle Lek na 6 maanden De Deepdive – 20

Mijn klant Danielle is wereldwijd verantwoordelijk voor de cultuurverandering, leiderschapsontwikkeling en learning & development voor alle medewerkers bij DHL.

In deze aflevering vertelt Danielle hoe zij in zes maanden transformeerde van iemand die niet voluit ging, tegen een plafond aanliep, met de waan van de dag meeging en deed wat anderen van haar verwachtten tot een vrouw die…

Zegt en doet wat ze wil, gevraagd wordt een impactvol project te leiden, regelt dat haar CEO uit haar hand eet en een diepere connectie heeft met haar eigen teams waardoor alles beter loopt.

De Underdog – 19

We zijn het allemaal wel eens: de underdog. In die ene groep of bij die ene persoon net iets vaker dan we willen. En dat doet pijn. Je voelt je kleiner, minder en slechter dan de rest en je gedraagt je onhandig, duikt weg of bent stil.

Hoe ik dat weet? Cause I’ve been there. ⁠

⁠Hoe werkt het mechanisme van onder en boven overlevingsrollen en waarom bestaat dit patroon überhaupt in iedere groep of team? ⁠

⁠Wat kun jij doen om zowel jezelf als jouw teams te bevrijden van deze mechanismen? ⁠

⁠Voor het antwoord inclusief mijn eigen underdog verhalen 🐕‍🦺, ga je naar De Underdog. 

Wil jij mijn High Performance Team Scorecard? – 18

Mijn executive teamcoaching programma’s start ik altijd met een kick-off traject. Om met het executive team te bepalen waar ze naartoe willen groeien en hoe ze er nu voorstaan. In dit traject gebruik ik de High Performance Team Scorecard. In deze aflevering vertel waarom deze zo waardevol is en ik deel wat jij kunt doen om deze scorecard te krijgen.

Waarom ik stopte met mediteren en ging schreeuwen. – 17

Ik geloof dat je oude verhalen achter je kunt laten en een nieuwe realiteit kunt creëren door intensief proceswerk te doen. Door er door heen te gaan. In deze aflevering vertel ik hoe ik afrekende met het kleine meisje en de opstandige puber in mij. Wat er voor zorgde dat ik voluit kon gaan. Vrij van triggers.

De Ibiza Deepdive en het krachtenveld – 16

Op dit moment ben ik De Ibiza Deepdive aan het geven aan de deelnemers uit De Deepdive, mijn executive jaarprogramma voor leiders aan de top die voluit willen gaan en vrij willen zijn in iedere context. In deze aflevering vertel ik hoe het programma eruit ziet en wat we hier allemaal doen. Ik ga iets dieper in op de onderdelen groepsdynamisch proceswerk, het exploreren van de onderstroom en het krachtenveld. Deze laatste is een tool die jij ook kunt inzetten bij jouw teams. Zodat jullie samen groeien in de teamcompetenties die er nodig zijn om richting zelfsturing en taakvolwassenheid te gaan. Zodat jullie makkelijker en met meer fun doelen halen.

De boemerang -15

Bam. Ik liep de trainingszaal uit en ineens was het er. Dat nare gevoel. Ik voelde me klein en onzeker. Ik ging twijfelen aan alles wat ik die middag had gedaan en dacht dat iedereen me stom vond. Ik zat ik een oud overlevingsmechanisme. Mijn collega zag wat er gebeurde en ze vroeg of ik even met haar wilde gaan zitten. Ze deed een oefening met me en binnen 5 minuten was ik er weer. Ik voelde me weer vrij. In deze aflevering leg ik het onderliggende groepsdynamische proces uit van wat hier gebeurde: de boemerang. Natuurlijk aan de hand van mijn eigen juicy praktijkvoorbeeld. 

Hoe ga je als leider om met onderlinge conflicten? – 14

In deze aflevering deel ik hoe je als leider het beste kunt omgaan met onderlinge conflicten. Bijvoorbeeld als mensen botsen omdat ze een verschillend karakter of een verschillende visie hebben. Ik heb het over een conflict dat impact heeft op de sfeer in de rest van het team. Luister naar deze aflevering als jij met jouw leiderschapsinterventies een betere vibe en daarmee betere resultaten wilt creëren!

Het hoe en waarom van een juiste check-in – 13

Terwijl ik in het huis van mijn ouders in België een executive teamdag aan het voorbereiden ben, ga ik het met je hebben over de check-in. Ik vertel waarom het belangrijk is om een goede check-in te doen bij jouw groep of team. Ook onthul ik hoe ik check-ins doe bij mijn eigen groepen en bij het executive team dat ik morgen ga coachen. 

De onderstroom – 12

We praten er niet over maar het is er wel: de onderstroom. De onderstroom heeft ongekend veel impact op de resultaten die jouw groep of team haalt. Waarom is het zo belangrijk om de onderstroom regelmatig naar boven te halen? Hoe doe je dat en wat levert het op? Het antwoord op deze vragen geef ik in deze aflevering waarbij ik veel praktijkverhalen vertel. Ik geef je voorbeelden van de groepen waar ik zelf in en mee werk. 

Vier manieren om makkelijk bij jouw Higher Self te komen – 11

Afgelopen dinsdag stapte ik van de boot (vanuit Barcelona naar Ibiza) en het gaat meteen mis. Er moeten nog zoveel dingen gebeuren voor het nieuwe huis, ik slaap slecht door de hitte en er ligt een berg ander werk op me te wachten. Ik raak in paniek en denk dat ik overspannen word. In deze aflevering deel ik hoe ik omga met paniek en welke vier manieren ik toepas om de rust en easy weer te vinden. Slaat jouw hoofd soms ook op hol? Wil je meer leven vanuit jouw Higher Self? Dan is deze aflevering speciaal voor jou. 

Zomer reflectie – 10

Tijdens mijn vakantie in Zuid-Frankrijk reflecteer ik op de afgelopen 10 maanden. Ik vertel wat ik heb gedaan om mijn dromen waar te maken en hoe ik het voor elkaar heb gekregen om mijn bedrijf succesvol 180 graden te draaien. Ik geef antwoord op de vraag hoe het is om een grote sprong in het diepe te maken en veel geld te investeren. Ik deel welke innerlijke barrières ik had en overwon. Kortom, deze week hoor je hoe het er bij mij de afgelopen maanden achter de schermen aan toe ging.

Op salesgesprek bij een executive team – 9

Vorige week zat ik in de geleende auto van mijn moeder en was ik – like the old days – onderweg naar een salesgesprek ergens midden in het land. Ik parkeerde de auto en liep de directiekamer in. Zo eentje met een mahoniehouten tafel waar 20 mensen aan kunnen zitten en chique leren stoelen waar je in wegzakt. Ik sprak 3 leden van de Raad van Bestuur van een organisatie met meer dan 2000 medewerkers en een half miljard omzet. In deze aflevering vertel ik hoe dit gesprek verliep en wat ik heb gedaan om de opdracht te krijgen. Ik ga deze Raad namelijk begeleiden in een bijzonder verandertraject. 

Alles over de Higher Self Leadership Intensive op 10 en 11 November – 8

In mei van dit jaar organiseerde ik de allereerste Higher Self Leadership Intensive. Speciaal voor vrouwelijke leiders aan de top die helemaal voluit willen gaan en triggervrij willen zijn in iedere context, zonder harder te werken of angst te hebben om afgewezen te worden. 

In deze aflevering vertel ik je wat we tijdens de HSL Intensive hebben gedaan, wat het de deelnemers heeft opgeleverd en wat hun reacties waren. Met een gemiddelde score >9 waren dat namelijk zeer positieve reacties zoals die van Nicole Offenberg, Executive Leiderschapscoach. 

“Ik wil de HSL Intensive aanraden aan vrouwen die ver zijn in hun persoonlijke ontwikkeling en echt met een groep de diepte in durven gaan. De begeleiding van Floor voelde warm, deskundig en ze beschikt over enorm veel expertise. We werden door haar gedragen in gelijkwaardigheid. Geen pamperen maar partnerschap, echt top!”

Zo gebruik je de kracht van de groep en creëer je magie – 7

Hoe ga je om met weerstand? Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich gehoord voelt en hoe zet je gedoe in de groep om tot magische resultaten?

Ik geef je in deze aflevering veel tools die jij allemaal kunt inzetten om jouw groepen en teams te laten vliegen.

Ik noem de interventies die ik recent gebruikte in mijn eigen online groep als praktisch voorbeeld. 

Het is slim om een pen en notebook te pakken voordat je op play drukt.

You’re very welcome! 

Dealen met gedoe in je groep – 6

We triggeren elkaar altijd in een groep en dat leidt tot gedoe. Als leider moet je daarmee kunnen dealen, in het moment. De groep is namelijk van jou afhankelijk voor een goede flow.

Onlangs gebeurde er in de online call iets in mijn eigen groep De Deepdive. Iets wat ik niet had kunnen voorspellen. Het liep niet lekker. Er was ruis op de lijn. Er was gedoe.

Hoe merk je op dat er iets speelt in de onderstroom? Welke interventies zet je vervolgens in en hoe regel je het zo dat jouw groep van gedoe naar magie gaat?

In de Higher Self Leadership podcast van deze week geef ik je antwoord op deze vragen.

Dit zijn mijn klanten. De Deepdivers. – 5

Momenteel nemen 8 vrouwelijke topleiders deel aan De Deepdive, mijn Higher Self Leadership jaarprogramma.

Wie zijn deze vrouwen, waarom doen ze mee, wat doen we in De Deepdive en wat zijn de resultaten die deze topvrouwen halen? Ik vertel je er alles over. 

Bedrijfsgeheimen – 4

Ik run twee bedrijven. Mijn eigen coachbusiness waarin ik topvrouwen coach om helemaal voluit te gaan in hun leiderschap en onze familybusiness.

In deze aflevering vertel ik over de teamuitbreiding die ik momenteel aan het doorvoeren ben en hoe ik leiding geef aan onze miljoenenbusiness in slechts 2 uur per week. 

Secrets waarmee jouw team of groep steady blijft en mensen niet weglopen – 3

Ook op het hoogste niveau hoor ik het te vaak: Killing the leader dynamieken of teams waarbij het ene na het andere teamlid ziek wordt, wegloopt of uitvalt. Zo irritant en het kost ZO veel geld!

In deze aflevering vertel ik wat jij kunt doen om een steviger team te bouwen waarin mensen committed blijven en eigen verantwoordelijkheid nemen. Secrets die je niet uit een boek haalt.

Wat bedoel ik met Higher Self Leadership – 2

De afgelopen 2.5 jaar heb ik 11 plantmedicijn ceremonies gedaan. In een innertrip ontdekte ik de werkelijke betekenis van het woord ziel en zag ik mijn hogere zelf. Alleen luisteren als je veel innerwerk hebt gedaan en toe bent aan een volgende stap in je spirituele en bewustzijnsontwikkeling. 

De

Mijn verhaal – 1

Welkom bij de allereerste aflevering van de Higher Self Leadership podcast waarin ik mijn verhaal vertel. Over dat ik in Big Brother zat, mijn twee nervous breakdowns en waarom ik weigerde mensen te helpen ontslaan. Over mijn tijd bij Nederlands top 3 trainingsbureau, onze huwelijkscrisis, mijn move to Ibiza en over het succes van mijn online businesses. Kortom, veel juice!

Trailer – 0

Je bent van harte welkom om mijn podcast te luisteren als je op hoog niveau leiding geeft aan teams in organisaties. Of je bent senior coach/ consultant en jouw klanten werken veel met teams en groepen. Ik ben gespecialiseerd in groepsdynamica, systeemdenken en leiderschap nemen in groepen.

Mijn intentie met deze podcast is om jou meer vrijheid te geven in je rol als leider.  Zodat je de boel moeiteloos in beweging krijgt. Ik weet namelijk als geen ander hoe lastig het is om te dealen met complexe groepsdynamieken in organisaties. Veel plezier! 

Nieuws

Nieuws

Herken je dit? Dat je het gevoel hebt dat er veel meer in je zit dan dat eruit komt? Maar dat je niet voluit gaat in je leiderschap omdat je bang bent om het oude los te laten of voor de confrontaties met jezelf?   Ik weet er alles van. Maar ik ga het nu wel doen. Ik...

Lees meer

DE HIGHER SELF LEADERSHIP PODCAST

 

De Higher Self Leadership Podcast van Floor Daver helpt jou als vrouwelijk leider aan de top om helemaal voluit te kunnen gaan en je compleet vrij te laten voelen. Ben jij een executive director, executive (team)coach of een ondernemer die veel met teams en groepen werkt? Speciaal voor jou legt Floor uit hoe Higher Self Leadership ervoor zorgt dat jij helemaal voluit kunt gaan in iedere context, waarbij ze een brug slaat tussen bewustzijnsontwikkeling, complexe groepsdynamica en no-nonsense tips vanuit haar praktijk als organisatiepsycholoog, executive leiderschaps,- en teamcoach en mede-eigenaar van een miljoenen business. Ontdek hoe jij vrij wordt van triggers en mensen moeiteloos meekrijgt, zonder harder te werken of bang te zijn om afgewezen te worden.

Ik doe mee en deel een diepe wond – 27

Toen ik deze aflevering vorige week opnam, wist ik oprecht nog niet of ik deze met jou zou gaan delen. In eerste instantie maakte ik ‘m op voor mezelf en voor mijn Deepdivers.

Het is er eentje in de categorie: met de billen bloot.

Omdat ik vorig jaar met mezelf heb afgesproken om voluit te gaan, heb ik na wat wikken en wegen besloten deze hele persoonlijke aflevering wel met jou te sharen.

Ik deel een proces waar ik momenteel in zit in de hoop dat jij er wat aan hebt.